DünyaManşet

Kolombiya’da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

0
Harita: USGS

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS), Çarşamba gecesi (24 Mayıs) yerel saatle 22.05’te Karayip Denizi‘nde Panama-Kolombiya sınırının yakınında 6.6 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

Depremin olduğu noktaya yakın olan ve yoğun bir yerleşimin bulunmadığı bölgelerde herhangi bir yaralanma veya hasar tespiti olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

USGS, depremin merkez üssünün Panama, Puerto Obaldia‘nın yaklaşık 41 kilometre kuzeydoğusu olduğunu bildirdi. Deprem 10 kilometre derinlikte gerçekleşti. 6.6 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 10 dakika sonra 4.9 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

Panama sivil savunma teşkilatı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, depremin Darien, Panama, Guna Yala ve Batı Panama eyaletlerinde hissedildiğini bildirerek “Etki raporu yok” dedi. Kısa bir süre sonra, Panama Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi bir tsunami olasılığı bulunmadığını aktardı.

Deprem Panama’nın başkentinin bazı bölgelerinde hissedilirken bazı bölgelerinde hissedilmedi. Deprem Kolombiya’nın Medellin ve Cali şehirlerinde de hissedildi.

Sarsıntının gerçekleştiği bölge, Güney Amerika‘dan kuzeye giden göçmenler için birincil kara yolu ve seyrek yerleşimi bulunan yoğun ormanlık bir alan olan Darien Gap’i de içerisine alıyor. Son yıllarda yüz binlerce göçmen buradan geçti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.