Doğa MücadelesiManşet

Kırıkhan’da ağaç kesimine halk tepkili

0
Kırıkhan

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yer alan kent ormanındaki ağaçların iş makinalarıyla kesildiğini gören halk, duruma tepki gösterdi.

Kırıkhan Bizim Platformu tarafından yapılan açıklamada, “1960’lı yıllarda ağaçlandırılan, günümüzde ise kamu kurum ve kuruluş çalışanları, öğrenciler, vatandaşlar tarafından zaman zaman fidan dikimi yapılan; hem Kırıkhan Halkına hem de binlerce canlıya ev sahipliği yapan Hatay Kırıkhan’lıların tek nefes alma mekanı olan Kırıkhan mesire yerinde ‘çeşitli ulvi bahaneler’ ile ağaç kesimleri devam etmektedir” denildi.

Kırıkhanlılar hükümete kızgın, ‘halkımıza’ minnettar
Hatay’da dağ ceylanlarının taş ocağı kabusu bitmiyor

Platformun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Kırıkhanlı hemşehrilerimiz, Kırıkhan Mesire Alanı‘nın korunması için inanın çok mücadele verdik, ancak görüldüğü üzere göze kulağa hoş gelen yatırım bahaneleri ile kesilmeye devam ediyor. Elinde balta ile her önüne gelen ağacı suç işleyerek, bir bahane ile kesen güruha karşı elimizde kalemimizle dilekçe yazarak yasal yollardan mücadele edemez hâle geldik. Yerel ve merkezi yönetim temsilcilerinin tahribata dur demesini bekliyor, sizleri de göreve davet ediyoruz.”

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada  “Halk arasında mesire yeri olarak bilinen ve kullanılan yerde bazı kamu binalarının yapımı için ağaçlar kesiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü bunun yasal mevzuatlar çerçevesinde yapıldığını söylüyor ancak biz de ‘sorun yasalarda zaten’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.