2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Kırıkhanlılar hükümete kızgın, ‘halkımıza’ minnettar

0

Haber ve fotoğraflar: Gürcan ÖZTÜRK

*

Maraş merkezli iki büyük yıkımdan en çok etkilenen illerden Hatay‘ın Kırıkhan ilçesinde, depremin üzerinden sekiz gün geçmesine rağmen kaos devam ediyor.

Toplam nüfusu 200 bin civarı olan kentte, depremde hayatını kaybedenlerin şimdiye dek (13 Şubat) tespit edilen ölü sayısı 3 bini buldu. Ancak halen enkaz altında çok sayıda insan bulunduğu belirtiliyor.

Yaralı sayısı ise 5 bin civarı.

Kırıkhanlılar yiyecek ve giyecek skıntısı çekmediklerini ancak en önemli sorunun can güvenliği olduğunu söylüyor. İlçede , bilinmeyen kişiler tarafından yağma ve hırsızlık olaylarının devam ettiğini anlatan depremzedeler, daha fazla güvenlik önlemi alınmasını, yıkılan evlerinin ve toplanma bölgelerinin korunmasını istiyor.

Barınma, powerbank, fener en büyük ihtiyaç

Kırıkhan’a ilk olarak Fatih Belediyesi‘nin arama kurtarma ekipleri ve TTK‘dan Zonguldaklı madenciler geldi. Enkaz altından canlı kurtarma çalışmaları, artık ümitler kesilse de yer yer devam ediyor, bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor.

Halk, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarının giderildiğini ancak sekizinci gün itibarıyla en büyük ihtiyacın halen yeterli şekilde ulaştırılamayan çadır ve konteyner  olduğunu anlatıyor.

Diğer acil ihtiyaçlar ise şarj sorununu çözebilmek için powerbank ve fener.

Kırıkhan’da da, diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi AKP-MHP hükümetine tepki büyük. Deprem bölgelerine geç ulaşılmasının ardından yardımların da organize biçimde dağıtılmaması ve güvenlik önlemlerinin alınmamasından iktidarı suçluyorlar.

Ancak ilçe halkı bölgeye yardım yığan, gönüllü olarak gelip arama kurtarma çalışmalarına katılan, depremzedelere her türlü olanağıyla destek olanlara büyük minnet duyuyor: “Hükümetimiz bizi yalnız bıraktı, ama her şeyini bizim için seferber eden  halkımıza minnettarız. ”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.