2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki çalışmalarını paylaştı: Gelsinler, tutuklasınlar

0
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından belediye başkanlarıyla birlikte deprem bölgesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  sosyal medya hesabından, partili belediyelerin yaptığı çalışmaları paylaştı. 

Bir twit serisi yayınlayan CHP lideri, “Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var” dedi.

AKP-MHP iktidarı, yardım faaliyetlerinin tek elden yürütülmesini ve bütün çalışmaların AFAD ve bakanlıklar tarafından organize edilmesini talep ediyor. Ancak başta Hatay ve Maraş olmak üzere pek çok ilde binlerce insan enkaz altında, yeterli arama kurtarma ekibi olmadığı ve yardım gitmediğinden dolayı kötü şartlar altında bekliyor.

Kılıçdaroğlu, dün belediye başkanlarıyla birlikte Adana, Hatay merkez ilçe, İskenderun ve Antakya’nın ardından, Samandağ ve Arsuz ilçelerini ziyaret etmiş, depremzelerle buluşmuştu.

Ziyaretlerinin ardından gece yarısı bir video yayınlayan CHP lideri, “Covid (salgını) sırasında çıkarttığınız bürokratik engelleri bu kez kabul etmeyeceğiz. Gerekli yardımları en çok ihtiyaç duyulan yerlere olabildiğince hızlı taşıyacağız. Saray’ın siyasetiyle de PR çalışmalarıyla da yalan dolan haberleriyle de artık ilgilenmiyoruz” demişti.

Kılıçdaroğlu: Vergi veren halk, devleti yanında göremedi; iktidar sınıfta kaldı

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer‘in deprem bölgesindeki çalışmalarına ilişkin tweetlerini alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Gelsinler tutuklasınlar” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.