Kaynanasını Ergenekonculukla suçladı

Habertürk ‘ten Canan İspir’in haberine göre, Sakarya’da yaşayan N.C., kocası Ö.C.’nin kendisine kötü davranması üzerine, 6 aylık koruma tedbir kararı aldırıp İstanbul ’daki annesinin yanına yerleşti. Eşinin evinden ayrılmasına ve kayınvalidesinin çocuklarını kendisine göstermemesine sinirlenen Ö.C. ise inanılmaz bir plana imza attı. Ö.C., İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne e-posta ile gönderdiği ihbar mektubunda karısı N.C., kayınvalidesi G.R. ve baldızı N.A’nın, Ergenekon örgütü adına görev yaptığını ve kadınlara zaafı olan savcı, hâkim ile emniyet müdürlerini tuzaklarına düşürdüklerini belirtti.

Ö.C., üç kadının devlet görevlileri ile ilişkiye girip, sonra da çıplak fotoğraflarla şantaj yaparak önemli davaları etkilediklerini iddia etti. İhbar mektubunda, söz konusu kadınların, faili meçhul cinayetleri ve devlet görevlilerine ait fotoğrafları da evlerindeki CD’lerde gizlediklerini belirten Ö.C., bu CD’lerin bulunması halinde Ergenekon davasının çözüleceğini öne sürdü.

Kayınvalidesinin özel oyunculuk eğitimi aldığını ve sesini değiştirip telefonla görevlileri kandırdığını belirten Ö.C., Ergenekon ’un şifresinin anahtarının kayınvalidesi olduğunu iddia etti. Ö.C.’nin ihbarı üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ergenekon davasındaki tüm sanık ve şüphelilerin bağlantılarını tek tek inceledi. Yapılan araştırmada hiçbir sanık ya da şüphelinin, kadınlarla irtibatına rastlanmadı. Bunun üzerine savcılık, koca Ö.C. ile ilgili soruşturma başlattı. Savcıya ifade veren Ö.C. “Kayınvalidem bana eşimi ve kızımı göstermedi. Benden 50 bin lira talep etti. O dönem alkol alıyordum. Psikolojik tedavi görüyordum. Dilekçenin aynısından Cumhurbaşkanı’na da gönderdim” dedi. Savcılık, Ö.C. hakkında “suç uydurmaktan” 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

HaberTürk

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR