Kanal İstanbul projesiyle evlerinden edilmek istemeyen Şahintepeliler imar planına dava açıyor

Şahintepe Halk Dayanışması, evlerinden ayrılıp Arnavutköy'e yerleşmelerine neden olacak Kanal İstanbul ve Yenişehir Projelerinin imar uygulama planlarına dava açacak.

Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi nedeniyle yıllardır yaşadıkları mahallerinden gönderilmek istenen Başakşehir  Şahintepe Mahallesi halkının kurduğu Şahintepe Halk Dayanışması, “Evlerimizi elimizden alan imar uygulamasına karşı mahallemize sahip çıkıyoruz” diyerek imar uygulamasının iptali için dava açacaklarını duyurdu.

Dayanışma, tüm Şahintepelileri ve İstanbul kent savunucularını, 14 Nisan Perşembe günü yapılacak basın açıklamasına da desteğe çağırdı.

Açıklamasında “Tek başına çözüm yok” diyen Şahintepe Halk Dayanışması, “Yıllardır mahallemizin imar sorununu çözeceklerinin sözünü verenler, Kanal İstanbul projesini gerekçe göstererek bizleri Arnavutköy’e sürgün etmeye çalışıyor. Bizlere verilen imar sözlerinin tutulmasını istiyoruz. Masal değil halktan yana icraat görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili haber: Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in üç etabına ait tapular onaylandı

Sürgün politikalarını kabul etmediklerini ve mahalleye sahip çıkacaklarnı belirten Şahintepeliler, evlerini Şahintepe’den Arnavutköy’e taşıyan imar uygulamasını iptal ettirmek için perşembe günü saat 11.00′ da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde buluşup davalarını açacak.

Vatandaşın meskenleri, kendi istemleri dışında Başakşehir Şahintepe mahlesinden 17 kilometre uzaklıktaki olan Arnavutköy Hacımaşı Köyü‘ne taşınmıştı. Şahintepe Halk Dayanışması, mahallede daha önce de halk toplantıları ve bilgilendirmeler yapmış, polis tarafından baskılara maruz kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

Gözaltına alınan gazetecilerden ikisi tutuklandı, 10 haberci ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Eskişehir merkezli operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden Bilge Aksu ve Mehmet Uçar tutuklandı. Gözaltına alınan diğer haberciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Botsvana’da ölen 350 filin iklim kaynaklı su zehirlenmesine maruz kaldığı düşünülüyor

Uydu veri analizleri, 2020'deki kitlesel ölümlerin ardında yosun patlamalarının olabileceğini gösteriyor.

‘Yurttaş İnisiyatifi’, ekokırımın suç sayılması için açılan davaya destek bekliyor

Ekokırımın suç olarak yasalaşması için Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yurttaşların açtığı davanın duruşması 5 Aralık'ta, saat 11.00'da görülecek.

İspanya’dan aşırı hava olaylarına karşı işçilere dört günlük ‘iklim izni’

Yeni yasaya göre, olası bir iklim veya meteorolojik tehdit durumunda insanlardan evde kalmaları istenirse, işçiler dört gün ücretli izin alabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR