ManşetKanal İstanbulTürkiye

Kanal İstanbul projesiyle evlerinden edilmek istemeyen Şahintepeliler imar planına dava açıyor

0

Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi nedeniyle yıllardır yaşadıkları mahallerinden gönderilmek istenen Başakşehir  Şahintepe Mahallesi halkının kurduğu Şahintepe Halk Dayanışması, “Evlerimizi elimizden alan imar uygulamasına karşı mahallemize sahip çıkıyoruz” diyerek imar uygulamasının iptali için dava açacaklarını duyurdu.

Dayanışma, tüm Şahintepelileri ve İstanbul kent savunucularını, 14 Nisan Perşembe günü yapılacak basın açıklamasına da desteğe çağırdı.

Açıklamasında “Tek başına çözüm yok” diyen Şahintepe Halk Dayanışması, “Yıllardır mahallemizin imar sorununu çözeceklerinin sözünü verenler, Kanal İstanbul projesini gerekçe göstererek bizleri Arnavutköy’e sürgün etmeye çalışıyor. Bizlere verilen imar sözlerinin tutulmasını istiyoruz. Masal değil halktan yana icraat görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili haber: Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in üç etabına ait tapular onaylandı

Sürgün politikalarını kabul etmediklerini ve mahalleye sahip çıkacaklarnı belirten Şahintepeliler, evlerini Şahintepe’den Arnavutköy’e taşıyan imar uygulamasını iptal ettirmek için perşembe günü saat 11.00′ da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde buluşup davalarını açacak.

Vatandaşın meskenleri, kendi istemleri dışında Başakşehir Şahintepe mahlesinden 17 kilometre uzaklıktaki olan Arnavutköy Hacımaşı Köyü‘ne taşınmıştı. Şahintepe Halk Dayanışması, mahallede daha önce de halk toplantıları ve bilgilendirmeler yapmış, polis tarafından baskılara maruz kalmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.