Haber HattıManşetSivil Toplum

Kadir Has Üniversitesi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yılı”

0

Kadir Has Üniversitesi, 2018 yılını “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yılı” ilan etti. Toplumsal Cinsiyete Dayalı Taciz ve Cinsel Saldırıyı Önleme Politika ve Yönergesi ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Aksiyon Planı hazırladı.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yılı” bugün Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mary Lou O’Neil ve üniversite yönetiminin katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Üniversitede Toplumsal Cinsiyete Dayalı Taciz ve Cinsel Saldırıyı Önleme Politika ve Yönergesi ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Aksiyon Planı hazırlandı. Toplumsal cinsiyete dayalı taciz ve saldırıyı önleme komitesinin kurulması için hazırlıklar tamamlandı.

Eylem Planı’ndan üniversite çalışanları arasında “az temsil edilen cinsiyetin” en az yüzde 40 oranında olması, atanma yolunda hazır kadınların desteklenmesi, kreş için mali destek başlatılması, yasal babalık izni üzerine bir hafta ücretli izin verilmesi,  her fakültede en az bir tanetoplumsal cinsiyet konulu ders oluşturulması gibi maddeler yer alıyor.

 

(Bianet)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.