ManşetKadın

Kadın Anadili Çalışma Grubu’ndan dokuz dilde videolu çağrı

0
Anadili hakkı için mücadele eden Türkiye’nin farklı kentlerinden kadınların bir araya gelerek kurduğu “Kadın Anadili Çalışma Grubu” videolu bir çağrı yayınladı.
 
Videoda Gürcüce, Kürtçe, Lazca, Hemşince, Ermenice, Süryanice, Abhazca, Çerkesce, Türkçe videolarla seslenen kadınların dilinden, “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” deniyor. 
 
Anadili Kadınları’nın çağrı metni şöyle:

“Sevgili Dostum, 

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde anadilimde sana seslenmek istiyorum. Ana dilidir insanı gerçekleştiren. Emeğimizi, tarihimizi, mücadelemizi, varoluşumuzu haykıran. Anadilimiz içinde biz oluyoruz. 

“Bir hayat yaşıyoruz ve başka hayatlarla, başka anadilleri ile kesişiyor yolumuz. Acımızı yaşadığımız, umudumuzu paylaştığımız evimizin, bizi birbirimize bağlayanın anadilimiz olduğunu biliyoruz.

“Uygulanması için mücadele verdiğimiz ve tarafı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nde de belirtildiği üzere, şiddete uğrayan kişilerin ve tanıklarının kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri için onlara yetkin çevirmenler sağlanması haktır.  Yaşam haktır, anadili haktır. Çünkü; anadili yaşatır! İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.