[Kadın aktivistler konuşuyor-2] Fatma Biltekin: Barınaklarda taciz var

İklim, çevre ve ekoloji hareketlerinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ne kadar etkili? Buna karşı savunma mekanizmaları neler? Yeşil Gazete, kadın aktivistlere soruyor.

Video Haber: Defne Sarıöz

Yeşil Gazete olarak kadın ekoloji ve iklim aktivistleriyle konuşmak, hikayelerini anlamak, ama asıl olarak birer kadın aktivist olarak yaşadıklarını, erkeklerle çalışma pratiklerini, kadın aktivist olmanın avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek amacıyla hazırladığımız “Kadın aktivistler konuşuyor” serimizin ikinci konuğu HAKİM‘den (Hayvan Hakları İzleme Komitesi) hayvan hakları aktivisti Fatma Biltekin. 

Biltekin, Burak Özgüner‘le birlikte kurmuş oldukları HAKİM’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ya da tacizin önlenmesi için bir mekanizma kurmaya ihtiyaç duymadıklarını çünkü bu yönde bir sorun yaşamadıklarını söylüyor.

Bununla birlikte hayvanların bakımı ve beslenmesi için barınağa gittiği sırada tacize uğrayan ve ziyaretlerinin engelleneceği korkusuyla uğradıkları tacizi duyurmaya çekinen kadın gönüllülerin olduğunu ifade ediyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR