İklim KriziManşetYerel

Kadıköy, sera gazı azaltım hedefini ikiye katladı

0

Kadıköy Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadelede sera gazı salımlarının yüzde 20 oranında azaltılması yönündeki hedefini yüzde 40’a çıkardı.

Belediye, 2012 yılında Covenant of Mayors’a (Belediye Başkanları Sözleşmesi) imza atarak, 2020 yılına kadar sera gazı salımlarının yüzde 20 oranında azaltılmasını hedeflemişti. Bu kapsamda 2015 yılında “Kadıköy Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlanmış, ilçe ölçeğinde sera gazı envanter çalışması tamamlanmıştı.

Belediye 2010 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarını güncelleyerek, “Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı Eylem Projesi” ile 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltım taahhüdünde bulundu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun imzaladığı taahhüde ilişkin planlar 6 Temmuz 2018’de Kadıköy Belediye Meclisinde onaylandı ve Covenant of Mayors sayfasına girişi yapıldı.

“Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında Kadıköy kent ortakları ve sakinlerinin aktif katılımıyla hazırlanan plan ile enerji talebinin azaltılması, enerji ve su verimliliği, sürdürülebilir ulaşım, kent ve yakın çevresinde rekreasyon olanağı ile araç talebinin azaltılması, kent çevresinde gıda üretimine olanak sağlanması, yeşil alan ve koridorların oluşturulması, kentsel ısı adası etkisinin düşürülmesi, yeşil ve su altyapı planlarıyla, kentin soğutulması, su alanlarına duyarlılığın artırılması, afet etkilerini ve iklim değişikliğinin özellikle kırılgan nüfus ile halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.