Dünya

Kaddafi çöle gömüldü

0

Libya devrik lideri Muammer Kaddafi ve oğlu Mutassım Kaddafi, bugün çölde sade bir törenle bilinmeyen bir yere gömüldü.

Arap televizyonu El Cezire, Kaddafi’nin şafak vakti çölde bilinmeyen bir yere gömüldüğünü duyurdu.

Arap televizyonu El Arabiya da Libya Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerini kaynak göstererek verdiği haberde, Kaddafi ve oğlu Mutassım’ın bedenlerinin Misrata kentindeki Afrika pazarından alınarak bilinmiyen bir yere götürüldüğünü belirtmişti. Kaddafi ve oğlunun cesetleri ambulansa alındığı sırada, akrabalarının olmaması dikkat çekmişti.

Kaddafi’nin linç edildiği ve BM’nin bu konuda soruşturma açılmasını istemesi sonrasında Ulusal Geçiş Konseyi, Libya eski lideri Kaddafi’nin cenazesinin ailesine verileceğini duyurmuştu.

Ancak Kaddafi’nin mezarının mabede dönüşmesini istemeyen Libyalı muhalifler, naaşını çölde kimsenin bilmeyeceği bir yere gömülmesi karar almıştı.

Kaddafi’nin doğum yeri olan Sirte’de bugün şiddetli bir patlama meydana geldi. Petrol dolu bir tankın patlaması sonucu 50’den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Kaddafi’nin geçtiğimiz perşembe günü Sirte’de öldürülmesinin ardından, Libya’nın yeni yönetiminin Sirte’de 53 Kaddafi yanlısını katlettiği ortaya çıktı. Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü, öldürülen Kaddafi yanlılarına işkence edildiğini açıkladı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.