DünyaManşetUncategorized

Japonya’nın orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem

0

22 Kasım Cumartesi akşamı saat 10’da Japonya’nın orta kesimi 6,8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Güvelik kuvvetleri ve NHK’den alınan bilgilere göre deprem sebebiyle evleri yıkılan 21 kişiden 13’ü  yaralandı .

Tokyo’ nun 180 km uzağında da hissedilen, derinliği 10 km olduğu bildirilen depreme bağlı olarak Tokyo Meteoroloji Ajansı’ndan yapılan herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. Deprem Niigata Eyaleti’nde de 5 şiddetinde hissedildi.

Nagano merkezli deprem

 

Ulusal Polis Ajansı’ nın verdiği bilgilere göre ise deprem, Hakuba Köyü’nde 1998 Nagano Kış Olimpiyat oyunlarında kayak ve diğer bazı  etkinliklerin gerçekleştirildiği bölgede 5 eve ciddi zarar verdi,  evi yıkılan 21 köylü ise kurtarıldı.  Kurtulanlardan en az ikisinin yaralı olduğu bilgisi verilirken yaralanma derecelerine dair net bir şey söylenmediği bildirildi.

NHK ise 5’i ağır olmak üzere toplam 13 kişinin yaralandığı  bilgisini verdi.

Japonya Hükümeti Kabine Baş Sekreteri  Yoshihide Suga, gazetecilere Japon askeri birliklerinin bölgeye gönderildiğini ve bir kısım birliğin de bölgeye gönderilmek üzere hazır bekletildiğini aktardı.

Kyodo Haber ajansı yükek hızlı tren seferlerinin tekrar ilan edilene dek durdurulduğunu açıkladı.

Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO) yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, bölgedeki Kashiwazaki Kariwa Nükleer Santali’nde herhangi bir  anormal durum saptaması bulunmuyor. Kashiwazaki Kariwa Nükleer Santrali dünyanın en büyük nükleer santrali ve 7 reaktörünün tümü halihazırda kapalı bulunuyor.

11 mart 2011’de Japonya 9 şiddetinde bir deprem Sendai’nin kuzeyini vurmuş büyük  bir tsunamiye sebep olmuştu. Toplam 20 bin kişinin öldüğü felakette Fukushima Daiichi Nükleer Santrali’nde yakıt çubuğu erimeleri olmuştu. Fukushima Daiichi Nükleer Santrali’ndeki kaza Çernobil kazasından sonraki 25 yıl içinde yaşanan büyük nükleer felakettir.

 

(Reuters, Mainichi shinbun)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.