DünyaManşet

Japonya’da Kürt gencin polis tarafından darp edilmesi protesto edildi

0

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun Shibuya bölgesinde bir Kürt gencinin gözaltına alınırken polis tarafından darp edilmesi protestolara sebep oldu.

Gencin darp edildiği anların bir arkadaşı tarafından videosunun çekilerek sosyal medyada yayınlanması kısa sürede internet üzerinden yayıldı. Olayın duyulmasının ardından 200 kişi Şhibuya polis karakolunun önüne gelerek “Yabancılara ayrımcılık yapma” şeklinde sloganlar attı.

Arabadan zorla indirildi

Mainichi gazetesinin aktardığına göre 22 Mayıs günü yaklaşık 17 yıldır Japonya’da yaşayan gencin aracı trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle durduruldu. Genç adamın dişçi randevusuna yetişmeye çalıştığını söyleyerek arabadan inmek istemediğini söyledi.

Bunun üzerine polis memurları sürücüyü arabadan indirdi. Boynundan bastırarak yere itti. Bu esnada genç adam boynundan ve bacaklarından pek çok darbe aldı.

‘Nefes alamıyorum’

Arkadaşı tarafından çekilen videoda adamın “Ben bir şey yapmadım” ve “Nefes alamıyorum” diye bağırmasına rağmen polisin şiddet uygulamaya devam ettiği görüntüleniyor.

ABD’nin Minnesota eyaletinde elleri kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılan siyah ABD vatandaşı George Floyd‘un, polisin sert müdahalesi sonucu nefessiz kalarak öldürülmesi tüm dünyada büyük bir tepki yaratmıştı.

Floyd’un ölmeden önceki son sözleri olan ‘Nefes alamıyorum’ kısa sürede siyahların haklarını savunan kişilerin bir sloganı haline geldi ve ülke genelindeki protestolar hafta boyunca devam etti.  Uygulanan sokağa çıkma yasaklarına rağmen devam eden gösteriler sonucunda dört binden fazla gösterici gözaltına alındı.

 

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.