Bilim-TeknolojiManşet

James Webb sunar: Jüpiter ve uyduları

0

NASA, Güneş sisteminin en büyük gezegeni olan Jüpiter’in yeni görüntülerini yayınladı. James Webb Uzay Teleskobu‘nun yakaladığı görüntülerde Jüpiter’in uyduları Europa, Thebe ve Metis de net olarak görülüyor.

NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’ndeki proje yöneticilerinden Stefanie Milam, yayınlanan son görüntülerle ilgili “Her şeyi bu kadar net gördüğümüze ve ne kadar parlak olduklarına inanamadım. Güneş sistemimizde bu tür nesneleri gözlemlemek için sahip olduğumuz yetenek ve fırsatı düşünmek gerçekten heyecan verici” dedi.

Jüpiter, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni olmasının ötesinde kütlesi tek başına diğer tüm gezegenlerin toplam kütlesinin 2½ katına ulaşır. Kendi etrafında dönüş süresi en kısa olan gezegen Jüpiter, en güçlü manyetik alana ve en büyük manyetosfere sahip.

NASA’dan tarihi kareler: Evrenin en derin kızılötesi görüntüleri

30 yıllık çalışma ve 10 milyar dolarlık maliyetle test sürecinin ardından görevine başlayan James Webb Uzay Teleskobu, hafta içinde de evrenin en derin ve en net kızılötesi görüntülerini göndermişti. Teleskobun elde ettiği görüntüler, uzay çalışmaları için büyük önem taşıyor.

‘Zaman yolcusu’ Webb teleskobunu canlı izleyin

 

You may also like

Comments

Comments are closed.