Hafta SonuManşet

[İzmir’de bu aralar] 14-30 Ocak 2018 – Naime Sürenkök

0

Merhaba, ben Naime, Yeşil Gazete’nin hem bir okuyucusu, hem yeri gelince gönüllü çevirmeni, hem de gönüllü yazarıyım. Size İzmir’de olan etkinliklerden haberdar etmek ve kaçırdıktan sonra “Yaa, niye haberim olmadı, kesin giderdik” deme pişmanlığından kurtarmak için bu aralar olan benim de gitmeye niyetlendiğim etkinliklerden haber vereyim bakalım.

***

* 14 Ocak 2018: Homemade Tales Ev Buluşmaları

Homemade Tales konsepti çok çok ilginç ve büyüleyici… Anlatacak hikayesi olan, olmayan bir grup insan, sıcacık bir ev ortamında biraraya geliyor. Ben geçen sene buna gitmiştim bir kez (buydu di mi Argın??) , ve çembere en yakın deneyimimdi, eşsizdi… Bir de Abraxas Hikaye Anlatıcısını daha önce dinlemediyseniz çok etkileneceksiniz, daha önce dinlediyseniz daha da çok etkileneceksiniz. Bu dünyadan olmadığını, ama nereden geliyorsa çok güzel bir yerden geldiğini düşündüğüm bir insan kendisi!!! Bu sefer pazar akşamı bir maniniz yoksa buyurunuz: facebook etkinlik sayfası

***

* 22 Ocak 2018: Portİzmir4 Güncel Sanat Trienali / En Kötü İş

AASSM’den bir etkinlik koymadan olmaz, hep Alsancak, Karşıyaka filan derken AASSM kendi başına bir sürü güzel etkinliklerle dolu bir mekan. 22 Ocak 2018’deki etkinliğin tanıtımından bir cümle koysam o günü hatırlar mıyız:

“Dağı it, nefesini bırak!
Şansın varsa belki ellerini tanırsın.
Hafızamın en büyük iş kazası…
İnsanlığımın en büyük utanç yapbozu…”

Detaylar için buraya göz atabilirsiniz

***

* 23 Ocak 2018: Homeros Gıda Topluluğu Buluşması

Bunu geçen sefer de yazmıştım ama yine yazıyorum, gıda en önemli konu. Bornova’da değilseniz, Urla’daki BİTOT, ya da Bostanlı’daki GETO grubuna bakınabilirsiniz. Nedir peki gıda topluluğu? Yerel üreticilerden adil ve temiz gıda almanızı sağlayan bir kanal, hem de güzel muhabbet, bol bol renkli sevgi dolu gıdalar ve insanlar… Bornova’daki Nazım Hikmet Kültür Evi’ndeki buluşmamıza sırf gelip yorum yapmak, bir çay içmek için bile uğrayıverin. Grubumuza katılmak için de buradan buyrun.

***

* 24 Ocak 2018: İzmir’de bir erkek çemberi

Cinsiyetim sebebiyle negatif ayrımcılığa uğruyor ve bu etkinliğe gelemiyorum. Gelemediğim için de detaylarına bakasım gelmedi, zaten Emre (Ertegün) yaptığı ve gidemiyor olduğum için üzüldüm, ama gidebilecek %49 (erkeklerin dünyadaki oranı buydu sanırım) buradan bakabilir:

***

* 30 Ocak 2018: Film: Djam (2018)

Tony Gatlif film yapar da sevilmez mi? Bilenler buradan sonra okumasa da olur:) Çingenelerin hayatını bu kadar renkli bu kadar güzel anlatan bir de Kusturica var, ama ben Tony Gatlif’i geç keşfetmiş olan biri olarak, aranızda benden de geç kalmışlar varsa, ne yapıyoruz? Bu filme hep beraber gidiyoruz. “Ben pek ikna olmadım, kim bu Gatlif?” diyenleriniz birkaç filmini izleyebilir. Mesela Gadjo Dilo, mesela Exils.. Daha zaman var, kendiniz karar verin, gelirseniz orada görüşürüz:)) Detaylar ise burada.

Şimdilik benden bu kadar, ama yazıların devamı gelecek, siz her şeyi toplu görmek isteyen okuyucularımız için bir de takvim yaptım, kendisi de burada:

Siz de İzmir’de yer almasını istediğiniz etkinlikleri bu haberin altına veya Facebook sayfasına yorum olarak yazın, ekleyelim.

 

 

Derleyen: Naime Sürenkök

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.