Ekolojik Yaşam

İzmir, Bostanlı’da bu haftasonu Geleneksel Balıkçılık Festivali var

0

23 Mayıs Cumartesi günü, Doğa Derneği’nin uzun yıllardır çalışma yaptığı Gediz Deltası’nın başlangıcı olan İzmir/ Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Geleneksel Balıkçılık Festivali gerçekleşecek.

Kuruldukları günden bu yana doğal değerleri keşfetmeyi, korumayı ve savunmayı ilke edinen Doğa Derneği bu kez de Gediz Deltası’nı yaşatmak için kollarını sıvadı. Geleneksel Balıkçılık Festivali’ndeki amaç İzmirliler ile Gediz Deltası’nın emektarları olan balıkçıları biraraya getirmek.

60

Bostanlı Balıkçı Barınağı’nı kendilerine ikince ev edinmiş olan balıkçılar da doğa savunucuları ve kuş gözlemciler kadar kuşların, balıkların, denizin, doğanın değerinin farkındalar. Biliyorlar ki bir kuşun yok olması demek bir balığın da dolayısıyla da kendilerinin de bu durumdan etkilenmesi demek.

Doğa Derneği’nin kendi sitesinde festivali, “Bu defa deltanın emektarlarından balıkçılarla birlikte ve İzmirlilerin katılımı ile bütün gün Gediz Deltası’nı yaşayacağız. S.S. Şemikler Su Ürünleri Kooperatifi ile birlikte düzenlediğimiz Geleneksel Balıkçılık Festivali’ne katılmanızdan mutluluk duyacağız.” şeklinde duyuruyor.

Etkinlik programı şu şekilde:

11:00 Sergi Alanı Açılışı, Kuş Gözlemi
11:30-12:00 Açılış Konuşmaları
12:30-13:30 Söyleşi: Neden Gediz Deltasına Gidiyorum
13:30-14:30 Balık Ekmek İkramı
14:00-14:30 Canlı Müzik: Göçmen Bandosu
14:30-15:00 Deniz Canlılarını Tanıyalım Oyunu (Çocuklar etkinliği)
15:00-15:30 Kukla Gösterisi-Çağdaş Drama Derneği İzmir Şb. Kukla Birimi
15:30-16:00 Canlı Müzik: Göçmen Bandosu
16:00-18:00 Kukla Yapım Atölyesi, Kuş Gözlemi, Ağ Örme

Gelin bu hafta sonu beraber balık ekmek yiyip, Göçmen Bandosu’nu dinleyip yanıbaşımızda duracak olan pelikanları selamlayıp ustaların elinden ağ yapmayı öğrenerek geleneklerimizi yaşatıp Gediz’i yaşayalım.

Haber: Belemir Canbek

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.