ManşetTürkiye

İstismardan yargılanan şeyhin avukatı çocuğu suçladı: Demek ki akıllanmamış

0
 
 

‘Ben çocuk olsam, allak bullak olurdum’

Çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, çocuk istismarını ‘örf ve adet içerisinde’ yaptığını savunduğu belirtilen müvekkilinin Tükiye’nin “nadide ve mümtaz bir şahsiyeti” olduğunu öne süren avukat, savunmasında çocuğu suçladı: 

“Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız. Ben 12 – 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk iki sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış.”

Bu sözler üzerine mağdur çocuğun avukatları ile sanık avukatı arasında tartışma yaşandı. 

Sanıktan ‘Pedofili değil, Fetöfil’ savunması

Eyyüp Fatih Şağban da kumpasa uğradığını öne sürerek, “Bize pedofil denilmiş. Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, Fetöfil olarak görüyorum. Kumpasa uğradım” ifadeleriyle kendisini savundu.

Savcılığın tutukluluğun devamını istemesi üzerine ise hem sanık hem de avukatı, sağlık sorunları ve ileri yaşı gerekçe göstererek tutuksuz yargılama istedi. 

Mahkeme heyeti,  sanık avukatının 14 tanık dinlenmesini yönündeki talebi yargılamanın uzamasına yol açacağı gerekçesiyle reddetti. Kararda, bir sonraki duruşmada makul sayıda tanığın hazır edilmesi halinde dinlenebileceğinin belirtildi.

Ne olmuştu? 

Sakarya‘nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi’nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmış; olaydan sonra sanık ile çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kamuoyuna yansımıştı.

Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah’tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

Konuyla ilgili haberlere ise erişim engeli getirilmişti. 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.