Spor

İşte bu finalin ayak sesleri. Türkiye 65 – İspanya 57

0

Litvanya’da düzenlenen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonasında A grubu son maçında grup lideri olmayı Litvanya galibiyeti ile garantileyen İspanya ile karşılaşan Türkiye karşılaşmadan 65 – 57lik sonuçla galip ayrıldı. Sadece 24 saat önce Polonya karşısında son saniye hücumundan eli boş dönerek 83 – 82lik sonuca razı olan 12 dev adam bu sonuçla şafağa en yakın nokta zifiri karanlıktır sözünü de bir kez daha haklı çıkarmış oldu.

Maçın son 4 dakikasına kadar üstünlüğü sürekli elinde bulunduran İspanya, bitime 4 dakika kala Ömer Onan’ın 3lüğü ile maçta ilk kez geriye düştü ve o dakikadan sonra da bir daha öne geçme şansını yakalayamadı.

Şampiyonada ilk turda alınan galibiyetler 2. tura taşındığından her galibiyet çok büyük önem taşıyor. Diğer grupta A grubunu ilk 3 sırada bitiren İspanya, Litvanya ve Türkiye’yi muhtemelen Sırbistan, Fransa ve Almanya maçları bekleyecek.

Maçtan sonra görüşleri alınan Ender Arslan, Ömer Onan ve Emir Predzic 2 gün içerisinde gelinen noktaya vurgu yaptılar, Predzic 3 saat önce bavullarımızı hazırlamakla meşgüldük derken Ömer Onan bu durumun diğer maçlarda artı motivasyon sağlayacağına vurgu yaptı, Ender Arslan ise galibiyeti ve turu bir gün önce doğum günü olduğunu belirttiği eşine armağan etti.

Diğer taraftan twitterda maç sonucu ile ilgili görüşlerini paylaşan Murat Özyer, “Litvanya ve İspanya ile üçlü averaja kalırsak 10 sayı bizi en üste taşıyacaktı ama bunu maalesef son hücumda kullanamadık.” diyerek 2. tur sonucu oluşabilecek olası bir puan eşitliğinde atılamayan 2 sayının nelere yolaçabileceğine dair uyarılarda bulundu

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.