TürkiyeManşet

İstanbul’da yılbaşı önlemleri: İstiklal ve Sultanahmet’e giriş sınırlandırılacak

0

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanı‘yla yaptıkları 2020 Yılı Asayiş Değerlendirme ve 2021 Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında yılbaşında İstanbul‘da alınacak tedbirlere de değinen Vali Yerlikaya, Sultanahmet Meydanı‘na ve İstiklal Caddesi‘ne yılbaşı gecesi girişlerin sınırlandırılacağını kaydetti:

Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne,  yabancı turistler de dahil olmak üzere 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’den, 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00’a kadar  tüm girişler sınırlandırılacaktır.

Fotoğraf: AA

34 bin 247 kolluk kuvveti çalışacak

Yerlikaya, açıklamasında “Yeni yılı karşılarken, Covid-19 salgın tedbirlerine  bütün vatandaşlarımızın  hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.  Aykırılık teşkil eden davranışlar hakkında  gerekli yasal işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yılbaşı gecesi 4 bin 871 jandarma, 24 bin 298 polis, 4 bin 918 bekçi ve 160 sahil güvenlik mensubu olmak üzere toplam 34 bin 247 kişinin görevli olacağını söyledi.

Yerlikaya “Yeni yılı,  huzur ve güven ortamında karşılayabilmeniz için, görev yapacak bütün arkadaşlarıma  başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.