ManşetKadınTürkiye

İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmeyi öneren dernek: Mayınlı bölgeye girdik çekiliyoruz

0
Fotoğraf: Susma Bitsin/ Instagram

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını öneren raporun yazarı Türkiye Düşünce Platformu gelen eleştiriler üzerine bir açıklama yayınlayarak Sözleşme’nin kaldırılmasıyla ilgili taleplerini geri çektiklerini duyurdu.

Hükümetin sözleşmeden çıkma yönündeki niyetlerini açıklamasının öncesine denk gelen Mayıs 2020 tarihinde sunulan 10 sayfalık raporda sözleşmenin “toplumu cinsiyetsizleştirdiği”, “Örf, töre, namus kavramları değersizleştirdiği” belirtiliyordu.

Onursal başkanlığını Hayrettin Karaman‘ın yaptığı Türkiye Düşünce Platformu’nun yöneticileri arasında Sözleşme’nin imzalanmasının ardında AKP içindeki ‘fahişelerin’ bulunduğunu savunan ve bu sebeple dava edilen Abdurrahman Dilipak gibi isimler yer alıyor.

‘Bir dua dahi almadık’

Türkiye Düşünce Platformu tarafından yapılan açıklamada “En son hazırladığımız İstanbul Sözleşmesinin sakıncalı yönlerine dikkat çeken ve yerine kendi değerlerimize uygun bir tasarı öneren raporumuz ile mayınlı alana girdiğimizi fark ettik” denildi. Açıklamanın devamında şu ibareler yer aldı:

İstanbul sözleşmesinin karşısında olanlar ile sözleşmeyi savunanları bir araya getirip konunun çözümü için mücadele ettik. Onlarca görüşme yaptık, bazen gururumuz incindi, olmayacak kişilerden olmayacak sözler işittik. Fakat gelinen süreçte bu konu taraflarının ortak bir zeminde çalışma yapma imkânlarının kalmadığını müşahede ettik.

Rabbim alimdir, hakimdir, sadırlardakini bilendir. Nihayetinde bu sözleşmeyi hem savunanlarının ve hem de karşısında olanların bundan sonra bir araya gelmeleri mümkün değildir. Türkiye Düşünce Platformu olarak üzerimize risk alarak çözüm için çalıştık fakat hiç bir taraf bu çalışmalara özveri ile yaklaşmadı ve bir dua dahi alamadık.

‘Hayırlı işlere enerjimiz kalmıyor’

Bu sözleşmenin tarafında ve karşısında olan her iki kesimin çözüm üretemediklerinden gelecekte bunun sorumluluğunu omuzlarında taşıyacaktır. Biz platform olarak artık bu konudan çekiliyoruz, herhangi bir şekilde bu işin bir parçası olmayacağız çünkü çok yorulduk, yıprandık, yapacağımız diğer hayırlı işlere enerjimiz kalmıyor.

Bundan sonra yapacağımız hayırlı birçok hizmetimiz var, onlara odaklanacağız Allah aklını, vicdanını kullanmayan ülkemiz Müslümanlarının sonunu hayır eylesin. Platformumuz istişaresinde, yönetiminde bulunan değerli zevatın bu konudaki bireysel çalışmaları Platformu bağlamaz, kendilerinin şahsi fikirleridir buna saygı duyarız. Ayrıca üyelerimizin de bu konuda menfi ve müspet yorumları olabilir bu yorumlar da platformu bağlamaz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.