ManşetSivil ToplumUncategorized

‘İstanbul Hepimizin’ diyenler ikinci toplantıda buluşuyor

0

Ocak başında başlatılmış olan “İstanbul Hepimizin” kampanyasında ikinci aşama başlıyor. Kampanya bileşenleri, yerel seçimde adaylığını açıklamış olan il ve ilçe belediye başkan adaylarına İstanbul Sözleşmesi’ni göndermeye ve imzalamaya davet etmeye başladı. Cumartesi günü düzenlenecek toplantıda bundan sonra neler yapılması gerektiği konuşulacak. Bütün İstanbullular davetli.

page_yerel-secim-arifesinde-istanbul-sozlesmesi_082387608

Yerel seçimler için adayların son başvuru tarihi 18 Şubat’la birlikte İstanbul Hepimizin kampanyası adaylara yöneldi.  yeni bir aşamaya geçerek artık adaylara da yöneldi.  “İstanbul Sözleşmesi”ni hazırlayıp imzaya açan “İstanbul Hepimizin” girişimi “daha iyi bir İstanbul ve yeni bir yönetim anlayışı için, bugünden itibaren adayların sözleşmeye uyacakları yönünde taahütte bulunmasını ve bu doğrultuda icraat programlarını açıklamasını” talep ediyor.

22 Şubat cumartesi günü İTÜ Taşkışla’da gerçekleşecek toplantıda, 30 Mart’tan sonra İstanbul’u beraber yönetmek için neler yapılmaıs gerektiği tartışılacak. Toplantıda konuşma yapacak isimler: Oya Özaslan, Bekir Ağırdır, Nurhan Yentürk, Cengiz Aktar, Neslihan Öztürk, Fikret Toksöz ve Şanar Yurdatapan. 

Sözleşmeye hala imza atabilirsiniz 

İstanbul’un gelişimi, yönetimi ve geleceği ile ilgili kararlar konusunda söz ve sorumluluk sahibi olmak isteyen kentlilerin hazırladığı sözleşmede yönetim anlayışı, kent hakkı, İstanbul’un tarihi, kültürel ve doğa mirası ile kent planlaması konularında talepler bulunuyor. Change.org’dan imzaya açılmış olan sözleşmeyi şimdiye kadar 11 bin 884 kişi imzaladı.

İstanbul Sözleşmesi açıklandıktan sonra üç şehirde, Antalya, Batman ve Rize’de de kent sözleşmeleri hazırlanmıştı.

İstanbul Hepimizin girişiminin internet sitesinde kampanya ve sözleşmeye ilgili bilgiler mevcut. Gelişmeleri de buradan ve şuradan takip edebilirsiniz.

22Subat_Cagri_web

Cumartesi günü gerçekleşecek toplantının yeri : İTÜ Taşkışla Kampüsü Salon 109

Saati: 14:00-17:00

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.