Dünya

İsrail’den Gazze’ye hava operasyonu

0

Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyini hedef alan roketler fırlatılması ardından, İsrail savaş uçakları bölgeye hava saldırıları düzenledi.

Gazze’nin kuzeyinden İsrail’i hedef alan en az altı roket fırlatıldığı, ancak herhangi bir hasara ya da yaralanma ve can kaybına neden olmadığı belirtildi.

Roket saldırılarından kısa süre sonra İsrail savaş uçakları da Gazze Şeridi’nde belirledikleri hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Bir süredir herhangi bir saldırının yaşanmadığı bölgede bu yeni gerginliğe, Cumartesi akşamı bir İslamî Cihad liderinin Hamas’a bağlı polisler tarafından öldürülmesinin yol açmış olabileceği belirtiliyor.

Raid Kasım Cundeyi adlı İslamî Cihad komutanının, ailesi ve polis arasında çıkan çatışmada öldürüldüğü, Cundeyi’nin İslamî Cihad’ın silahlı kanadı El Kuds Tugayları’nın üyesi olduğu belirtiliyor.

İsrail’e dün gece düzenlenen roket saldırılarının arkasında da İslamî Cihad örgütünün olduğu tahmin ediliyor.

Gazze’den fırlatılan roketlerin ardından İsrail’in güney bölgelerinde sirenlerin çaldığı belirtilirken, İsrail basını, iki roketin Aşkelon kentinde, Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edildiğini duyurdu.

Roket saldırılarının ardından İsrail savaş uçakları Pazartesi sabahı erken saatlerde Hamas ve İslamî Cihad’a ait hedeflere operasyonlar düzenledi.

Gazze Şeridi’nde İslamî Cihad’a ait bir eğitim tesisi ve Hamas yönetimine ait hükümet binalarının hedef alındığı saldırıların ardından İsrail ordu sözcüsü, savaş uçaklarının hedefinde silah depolarının ve roket fırlatma rampalarının bulunduğunu açıkladı.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.