Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İş yerlerinin çalışma saatleriyle ilgili detaylar belli oldu

0

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine bazı iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerine getirilen değişikliklerle ilgili “İş Yerlerinin Çalışma Saatleri” konulu bir genelge gönderdi.

Genelgede, koronavirüs salgınına karşı uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi ve kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esasların belirlendiği kaydedildi.

Yüzde 50 kapasite şartı

Düşük, orta ve yüksek risk grubunda yer alan illerdeki lokanta, restoran, kafe, pastane, tatlıcı gibi yeme içme yerleriyle birlikte kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri, 07.00-19.00 saatlerinde yüzde 50 kapasiteyle iş yerlerine müşteri kabul edebilecek.

Düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan bakkal, manav, market, kuaför, terzi, güzellik salonu gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin 07.00-20.00 saatlerinde olmasına karar verildi.

Genelgede, vali ve kaymakamlar tarafından belirtilen esasların Umumi Hıfzısıhha Kanunu‘nun 27. ve 72. maddeleri gereği İl/İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı da vurgulandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.