İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Sosyal medyaya engelleme ve kapatma düzenlemesi geliyor

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Esra Albayrak ile damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni doğan çocuğuna ilişkin sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yaptığı açıklamada sosyal medyada yeni engelleme ve kapatma kararları içeren bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Yeni düzenlemede, uzun süredir AKP‘nin gündeminde olan; sosyal medya alanında hizmet veren küresel firmaların Türkiye’de temsilcilik açması ya da bir temsilci ataması ile  girilen içeriklerden sorumlu tutulması maddelerinin de bulunması bekleniyor.  

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, söz konusu paylaşımlara ilişkin olarak, “Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Her birinden işledikleri suçun hesabını soracağız” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.”

İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda sorumluluktan muaf olmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı, “İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı. Tayyip Erdoğan, hukuki düzenleme üzerinde çalıştıklarını, bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti:

Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum. Artık kim ne der yerine, ülkemizin neye ihtiyacı olduğuna bakacağız.”

Albayrakların yeni doğan çocuklarıyla ilgili hakaret içeren paylaşımı yapan Mersin’li bir kişi Siber Suçlarla Mücadele Daire Ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Paylaşımlarla ilgili Başak Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu ve Meral Akşener de tepki göstermişti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.