TürkiyeManşetMedya-İnternet

Albayrak çifti hakkındaki hakaret içerikli paylaşıma gözaltı

0

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi, aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak‘ın çocuk sahibi olduklarını duyurması üzerine sosyal medyada hakaret içerikli bir paylaşım yapıldı.

Mersin’de paylaşımla ilgili bir kişi Siber Suçlarla Mücadele Daire Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Söz konusu kişinin sorgusu sürüyor.

‘Demokrasi ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın’

Paylaşıma siyasiler de sessiz kalmadı. Hakaret içeren paylaşıma tepki gösterenlerden biri de geçen hafta Twitter üzerinden cinsel saldırı tehdidine maruz kalan HDP eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş‘ın eşi Başak Demirtaş‘tı.

Demirtaş paylaşımla ilgili olarak şunları söyledi:

Esra Albayrak‘a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım’ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın.

‘Kadına karşı saldırı…’

Bir diğer isim ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘ydu. Kaftancıoğlu “kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız” dedi ve çifti tebrik etti:

Esra Albayrak’ın kendisine ve yeni doğmuş evladına sağlık ve mutluluk dilerken kendisine yapılan aşağılık saldırı karşısında dayanışma duygularımı iletiyorum. Kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de paylaşımı “ahlaksızlık” olarak nitelendirdi ve “Siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılması ayıptır, ahlaksızlıktır. Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz” diyerek çifti tebrik etti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.