Spor

İngiltere’de 2018 Dünya Kupası zora girdi

0

FIFA İcra Komitesi’nin iki üyesiyle ilgili İngiliz basınında çıkan haberlerin, 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma mücadelesinde İngiltere’ye büyük zarar verdiği belirtildi.

İcra Komitesi’nin bir üyesi daha önce İngiltere’ye karşı bir tepki olmayacağını söylemişti.

Ancak, Sunday Times’ın komitenin iki üyesiyle ilgili haberi, 2 Aralık’taki oylama öncesi, büyük bir engel oluşturuyor gibi görünüyor.

Kampanya ekibinin üst düzey bir üyesi BBC’ye yaptığı açıklamada, haberler için ‘İngiltere’ye büyük zarar verdi’ dedi.

Oylamaya dört hafta kala, kampanya ekibi umutlarını tamamen kaybetmiş değil.

Ancak, ileride yapılacak bu tür haberlerin ve BBC’nin Panorama programında yayımlanması muhtemel bir dosyanın İngiltere’nin şansına büyük bir darbe vurabileceği kaydediliyor.

Bir kampanya yetkilisi, ‘FIFA üyeleri, kendilerini İngiliz medyasının soruşturmasına uğruyor gibi hissediyor’ dedi.

Değerlendirilen hamlelerden biri, tüm ulusal gazete ve televizyon editörlerinden FIFA’ya mektup yazıp, İngiltere’nin 2018’de ev sahibi olmasını desteklediklerini söylemesi.

Etik komitesi toplantısı

FIFA Etik Komitesi’nin 15-17 Kasım arasında toplanıp, Sunday Times’ın haberinde adı geçen üyeler hakkında ne yapılacağına karar vermesi bekleniyor.

Sunday Times’ın haberinde Nijeryalı üye Amos Adamu ve Tahitili Reynald Temarii suçlanmıştı.

Adamu’nun, kendilerini Dünya Kupası’nı ABD’nin almasını isteyen Amerikalı şirketler adına çalışan lobiciler olarak tanıtan gazetecilerden, ülkesinde 4 suni çimli futbol sahası için 500 bin sterlin istediği belirtilmişti.

Aynı zamanda Okyanusya Futbol Federasyonu Başkanı olan Temarii’nin ise, bölgede bir spor akademisi kurulması için 1 milyon 500 bin sterlin istediği kaydedildi.

Her iki üye de suçlamaları reddediyor.

Etik Komitesi, eski FIFA Genel Sekreteri Michel Zen Ruffinen’in iddialarını da inceleyecek.

Raffinen, İspanya ve Portekiz kampanya ekibinin, 2022’deki şampiyona için Katar’la bir oy anlaşması yaptığını iddia etmişti. (BBC)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.