ManşetSpor

Yılın en iyi kadın futbolcusu Rapione: Futbolu dünyayı değiştirmek için kullanalım

0

Yılın En İyi Kadın Futbolcusu ödülünü alan Megan Rapinoe, kendisine ilham kaynağı olanlar arasında kendini yakan İranlı Seher Hudayari‘yi de gösterdi. Rapinoe, herkesi homofobi ve ırkçılıkla mücadele etmeye çağırdı.

FİFA tarafından 2019 yılının en iyilerinin belirlendiği gala gecesi, İtalya’nın Milano kentindeki La Scala Tiyatrosu’nda düzenlendi. Törende, Dünya Kupası’nda sergilediği aktivist tutumuyla herkesin takdirini kazanan ABD Kadın Milli Futbol Takımının yıldızı Megan Rapinoe, yılın en iyi kadın futbolcusu ödülünü aldı.

Alan Savunması’nda yer alan habere göre, ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Rapinoe, konuşmasında kendisine ve mücadelesine ilham kaynağı olanlar arasında kendini yakarak hayatına son veren İranlı kadın taraftar Seher Hüdayari’nin de olduğunu söyledi. Herkesi homofobi ve ırkçılıkla mücadele etmeye çağıran Rapinoe’nin konuşması şöyle:

“2019, kadın futbolu için inanılmaz bir yıldı ve ben bu yıl bana ilham veren hikayelerden bazılarını paylaşmak istiyorum: Raheem Sterling ve Kalidou Koulibaly, tribündeki taraftarlar tarafından iğrenç ırkçı saldırılara uğramalarına rağmen sahada inanılmaz bir performans sergilediler -ve muhtemelen bu ırkçılıklara sadece bu yıl değil tüm yaşamları boyunca maruz kaldılar-. Maça gidemediği için bedenini ateşe vererek hayatını kaybeden İranlı genç kadın.. MLS’teki açık kimlikle tek eşcinsel futbolcu Collin Martin ve her gün çeşitli zorluklarla mücadele ederken yaygın homofobiyle savaşan çok sayıda LGBTİ+ sporcu… Onlar sadece sevdikleri bu sporu yapıyorlar. Bunların hepsi bana ilham veren hikayeler ama aynı zamanda beni biraz üzmelerinin yanı sıra biraz da hayal kırıklığına uğrattılar.

‘Dünyayı daha iyi hale getirmek için eşsiz bir fırsata sahibiz’

Herkes, maruz kaldığı ırkçılık karşısında Sterling ve Koulibaly kadar öfkeli olsaydı, LGBTİ+ olmayanlar da homofobi karşısında LGBTİ+lar kadar öfkeli olsaydı ve herkes eşit ücret ve kadınlardan başka kimsenin kadın sporlarına yatırım yapmaması konusunda öfkeli olsaydı her şey benim için daha ilham verici ve güzel olabilirdi. Gerçekten anlamlı bir değişiklik yapmak istiyorsak bunları yapmalıyız. Herkesin benim gibi hissetmesini istiyorum.

Profesyonel futbolcular olarak inanılmaz bir fırsata sahibiz. Maddi ve başka türlü olmak üzere çok fazla fırsatımız ve inanılmaz platformlarımız var. Dünyayı daha iyi hale getirmek için diğer sporlardan farklı olarak futbolda eşsiz bir fırsata sahibiz. Bu güzel oyunu, dünyayı değiştirmek için kullanalım. Umarım bunu kalbinizde hisseder ve harekete geçersiniz.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.