Ankara'nın iklim gündemiKadınManşetSpor

Dünya Kupası’nda ilk kez bir kadın hakem maç yönetti

0

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, E Grubu’nda yer alan Kosta Rika ile Almanya takımlarının, El Beyt Stadyumu’nda dün (1 Aralık) oynanan maçını, Fransız hakem Stephanie Frappart yönetti.

Frappart, 1930’dan bu yana düzenlenen milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası’nda görev alan ilk kadın hakem olarak tarihe geçti.

Frappart’ın yardımcılıklarını üstlenen hakemlerden ikisi de Neuza Back ve Karen Medina Diaz isimli kadın hakemler oldu.

Tamamı kadınlardan oluşan hakem ekibinin Dünya Kupası’nda bir maçı yönetmesi “tarihi bir an” olarak değerlendiriliyor.

Frappart’ın düdük çaldığı maçta Dünya Kupası’nın favorilerinden Almanya, Kosta Rika’yı 4-2 yenmesine rağmen grubu averajla üçünca sırada tamamladı ve turnuvadan elendi.

Frappart, geçen seneki 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde de görev almış; yine elemelerde görev alan ilk kadın hakem olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde de görev alan ilk kadın olan 38 yaşındaki Fransız hakem, İstanbul’da oynanan 2019 UEFA Süper Kupa maçında da düdük çalmıştı.

Katar’da kadınlara ve LGBT+’lara yönelik ayrımcılık ve Dünya Kupası’na gelecek kadın sporcular ve ziyaretçilerle, gökkuşağı renkli sembollere yönelik  yönelik kısıtlamalar çok sayıda sporcunun ülkeye gelmekten vazgeçmesine ve protestolara neden oldu.

Voleybolcu kadınlardan Katar’ın mayo yasağına boykot: Bu bizim iş kıyafetimiz
FİFA yaptırımla tehdit etti, takımlar vazgeçti: Katar’da gökkuşağı bandı olmayacak

 

You may also like

Comments

Comments are closed.