ManşetTürkiye

İmamoğlu ve Yavaş’tan Akşener’e ziyaret: Milletimizin ayrılığa tahammülü yok

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmaya çağırdığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’le görüşmek üzere  İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. İYİ Partili kurmaylar iki ismi kapıda karşıladı.

Ziyaret, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının bugün açıklanması beklenirken,  CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin görüşmesine dakikalar kala gerçekleşti.

İki büyükşehir belediye başkanının Akşener’le gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa‘nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık.

Mansur Yavaş da şu ifadeleri kullandı:

“Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler.”

‣ Akşener masadan kalktı: İmamoğlu ve Yavaş’ı göreve çağırıyorum

Meral Akşener’in iki başkana, güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenmeleri halinde masaya dönebileceğini söylediği belirtiliyor.

İYİ Parti sözcüsünden açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise ziyaret sonrası şunları söyledi:

“13. Cumhurbaşkanı’nın belirlenmesi süreci, 2 Mart’taki toplantının ardından Genel Başkanımız, daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeve ile bir müzakere sürecini yürütmüş, bu noktaya gelinmiştir.

Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinci ile hareket eden sayın genel başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda; milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneri ile millet ittifakına önerisini oluşturmuştur.

Millet İttifakı’nın iş birliği ile başarı yakalamış büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, iki belediye başkanımıza, seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu’na da genel başkanımız aktaracaktır. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz.”

‣ CHP MYK olağanüstü toplanıyor: Yolumuza devam ediyoruz

Belediye başkanları, Millet İttifakı toplantısına gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Millet İttifakı toplantısının yapılacağı Saadet Partisi’ne gideceği öğrenildi.

‣ Kılıçdaroğlu’ndan videolu açıklama: Bu sofrada Erdoğan dilinin yeri olmamalıydı

Ne olmuştu?

Akşener geçen cuma altılı masadan ayrıldığı açıklayarak İmamoğlu ve Yavaş’ı adaylığa çağırmıştı. İkili, Kılıçdaroğlu’na destek bildirmiş, CHP‘li 10 büyükşehir belediye başkanı da ertesi gün parti genel merkezinde genel başkanla birliktelik mesajı vermişti.

Aynı gün Ankara’daki basın temsilcilerine İmamoğlu ve Mansur’un Akşener’le görüşmeye gideceği bildirilmiş, ancak CHP yetkilileri daha sonra böyle bir ziyaretin planlanmadığını açıklamıştı.

Daha sonra yine CHP’den gelen açıklamaya göre İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener’le ‘genel merkez dışında’ görüşme talebine olumlu yaklaşıldığı bildirildi. İki ismin aday olarak Kılıçdaroğlu’nu görmek istediğini söyleyeceği ve ittifakın devamını talep edeceği belirtilmişti.

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu’ysa görüşme iddialarını yalanlamıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.