ManşetTürkiye

CHP MYK olağanüstü toplanıyor: Yolumuza devam ediyoruz

0

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK), olağanüstü toplanma kararı aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezine geçtiği öğrenildi.Altılı Masa’nın son toplantısından sonra bugün (3 Mart) açıklamada bulunan Meral Akşener,“Şahsi hırslar Türkiye‘ye tercih edilmiştir” dedi.

İYİ Parti lideri, Genel İdare Kurulu‘nu toplamasının ardından yaptığı açıklamada, partisinin dayatmayla karşılaştığını söyledi; “Ya tarih olacağız, ya tarih yazacağız” ifadelerini kullandı. CHP MYK Akşener’in masadan kalktığını duyurmasının ardından toplanma kararı aldı.

Akşener’in açıklamasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı ilk açıklamada, “Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak” dedi. Gazetecilerin “Bundan sonrası için düşünceleriniz nedir?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

“Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar”

Özdağ’dan Yavaş’a: Mansur Başkan Göreve

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sosyal medya hesabından, cumhurbaşkanı adayı olması için çağrı yapmıştı. Özdağ, çağrısına yanıt gelmemesi üzerine sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. Açıklamalarda şunları ifade etti:

“Türk halkının iradesi ile siyasetçi pazarlıkları arasında mücadelede gerçekleşiyor. Artık halkın Mansur Yavaş’ı sahaya davet etme zamanı geldi. 5 Mart Pazar günü saat 15.00’te Türk halkını Ankara Büyükşehir Bel. önüne ‘Mansur Başkan Göreve’ çağrısında bulunmaya davet ediyorum.”

İYİ Partililer istifa ediyor

Öte yandan Meral Akşener’in açıklaması İYİ Parti’de üyelerin istifalarına neden oldu:

Ne olmuştu?

‘Millet ittifakı’nın dünkü (2 Mart) toplantısının ardından altı liderin imzasıyla yayınlanan açıklamada ortak adayda uzlaşıldığı değil, ‘ortak bir anlayışa ulaşıldığı’ belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart’ta yapılacağı kaydedilmişti.

‣ Altılı Masa ortak isimde uzlaştı: Cumhurbaşkanı adayı 6 Mart’ta açıklanıyor

Toplantı sonrası CHP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabul edilmişçesine memnunken İYİ Partililer ise sosyal medyadan kızgınlıklarını iade etmişti.

Olağanüstü toplantı

Çok geçmeden Akşener, kurmaylarını ve Ankara’da bulunan milletvekillerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta altılı masa toplantısında aday üzerinde bir mutabakat sağlanmadığını söyledi. Milletvekili Ümit Dikbayır ise diğer beş partiyi kastederek, “Millet beşten büyüktür” diye tweet atıp sildi.

Az daha masadan kalkıyormuş

Toplantı sürerken T24 yazarı Murat Sabuncu yazısında şunları aktardı:

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından gündeme getirildi.

Diğer liderler bu konuda olumlu görüş verirken Meral Akşener, ‘Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş olsun, partim bana bu iki ismi öner yoksa çık gel dedi’ diye konuştu.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu ‘Onlar belediye başkanlığı görevine devam edecek’ dedi. Akşener ‘O zaman ben bunu partimin yetkili kurullarına, il başkanlarıma danışayım’ diye yanıt verdi. Bunun üzerine ne yapılacağı düşünülürken Kılıçdaroğlu ‘Gerekirse beş parti imzasıyla bir açıklama yapılır’ deyince Akşener ‘Ben kalkıp gideyim mi yani’ karşılığını verdi.

Diğer liderler devreye girdi ve pazartesi gününe kadar herkesin kendi partisiyle istişare ederek tekrar bir araya gelinip açıklama yapılması noktasında arabuluculuk yapıldı.”

Yaklaşık dört saatlik toplantıdan çıkışta yüzleri gülen İYİ Partililer gazetecilerin sorularına Türkiye iyi olacak” diye yanıt verdi. Gazetecilerin atıp sildiği tweet’i sorduğu Dikbayır’sa “Evet, millet beşten büyüktür” diyerek sözlerini tekrarladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.