Günün Manşetiİklim Krizi

İklim için Dünyanın gözleri olun!

0

İklim adaleti isteyen milyonlarca insanı, Şili’de gerçekleştirilecek COP25 BM İklim Değişikliği Konferansı sırasında, dünyanın çeşitli yerlerinden insanların portrelinden oluşan dev bir bayrak altında birleştiren bir çalışma yürütülüyor. İsviçreli sanatçı Dan Acher’in “İzliyoruz – We are Watching” başlıklı çalışmasında, her yüz bin dünya vatandaşı için 77 bin portreden oluşan dev bir gözü temsil eden bayrağa, her gün dünyanın dört bir köşesinden yeni yüzler ekleniyor. Sanatçı Acher, şu ana kadar 115 ülkeden binlerce portrenin ‘göz’de temsil edildiğini söylüyor.

İklim krizine karşı hükümetleri harekete geçirmek üzere, İsveçli aktivist Greta Thunberg’in başlattığı ve tüm dünyaya yayılan eylemlere, sadece sokaklarda değil, sosyal medyada da hız kesmeden devam ediliyor. 2-13 tarihlerinde Şili’nin başkenti Santiago de Chile’de gerçekleştirilecek COP25’i ’izlemek’ için, dünya vatandaşlarının portresinden oluşturulan dev bir göz şeklindeki bayrağa kendi portrenizi de ekleyebiliyorsunuz.

Sanatçı Acher, bayrağın, liderleri gezegenin geleceğine karar verirken, dünya halklarının da onları izlediğini hatırlatmasını ve onları hesap verebilir hale getirmesini umduğunu belirtiyor.

Bayrakta portrenizle yer almak için tıklayın

You may also like

Comments

Comments are closed.