İklim KriziManşet

İklim değişikliğine karşı #direngezegen, İstanbul seninle!

0

İklim Değişikliği’ne karşı mücadele için küresel çapta organize olan iklim aktivistlerinin Kadıköy’deki yürüyüşü başladı.

Yeşil Gazete ekibi’nden Gizem Hasırcıoğlu ile az önce (16:00) telefon görüşmesi yaptık. “Şu anda şenlikli eylemin kitabı yazılıyor burada” diyerek sözlerine başlayan Hasırcıoğlu, 5.000’e yakın iklim aktivisti ile birlikte Numune Hastanesi önünden yürüyüşe başladıklarını, Kadıköy İskelesi’ne doğru şenlikli, bol sesli bir şekilde ilerlediklerini kaydetti.

“İklimi değil, Sistemi değiştir” yürüyüşüne dünyanın 140 ülkesinden 600’e yakın iklim aktivisti de iştirak ediyor.  350.org’un öncülüğünde oluşturulan Global Power Shift (Küresel Eksen Değişimi) projesi kapsamında ilk toplantılarını İstanbul’da 24 – 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmekte olan iklim aktivistleri de Gezi Direnişi’nin gücünden ilham olarak dönecekleri kendi ülkelerinde içinde yaşadığımız gezegenin direnmesi için örgütlenme çalışmalarına başlayacaklar.

Kürsel Eksen Değişimi'nin toplantısına 140 ülkeden iklim aktivisti katıldı. İklim değişikliğinden etkilenecek ilk bölge olan Pasifik ülkeleri de dahil

Kadıköy Numune Hastanesi önünde başlayan yürüyüşün çağrıcı kurumları, 350.org, TEMA Vakfı, Greenpeace, Yeşil Düşünce Derneği, Açık Radyo, Toplum Gönüllüleri, Küresel Eylem Grubu, Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri, Sokak Bizim Derneği, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, EuroSolar Türkiye, Fikir Sahibi Damaklar, Yuva Derneği ve Su Hakkı Kampanyası.

Foto: Gizem Hasırcıoğlu

Fotoğraflar ve Video: Barış Gençer Baykan

Haber: Gizem Hasırcıoğlu – Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.