Akbelen DirenişiManşetVideo

İkizköylüler Akbelen duruşması için dayanışma ve destek bekliyor

0

Muğla‘nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sakinleri Akbelen Ormanı’nın kesim izninin uzatılmasına karşı açtıkları iptal davasının Muğla 1’inci İdare Mahkemesi‘nde yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Çektiği videoyla sesini duyurmaya çalışan İkizköy Muhtarı Nejla Işık, Akbelen için 5 yıldır mücadele ettiklerini hatırlattı. 24 Temmuz 2023’te tüm direnişe rağmen Akbelen Ormanı’nın kesildiğini anımsatan Işık, eylemler sürecinde kendilerine uygulanan baskıları hatırlatarak buna rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını söyledi.

İkizköy halkı da üç yıldır yaşadıkları talanı anlatarak, “Devlet, halkın değil, şirketlerin yanında. Hak mı adalet mi” diye sorarak, ormanlarını ve hayatlarını korumaya çalıştıklarını hatırlattı, destek istedi.

Av. Sarıca: Başvuru hukuksuz

Davanın avukatlarından İpek Sarıca ise orman kesim izninin 28 Aralık 2021’de bittiğini hatırlattı. Yürütmeyi durdurma iptal edilmesi kararlarının yapılacak işlemin geriye dönük zararlarını önlemek için alındığını kaydeden Sarıca, şu bilgileri verdi:

“İznin bitiş tarihinden önce Orman Bölge Müdürlüğü‘ne başvuru yapılması gerekiyor. Fakat bu izin ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı varken, şirket kesim için başvuru yapmış. Müdürlük ise başvuruyu alıyor ve işlem yapmadan askıda bekletiyor. Başvuru konusu hukuksuz bir işlem ve bu işleme dayanarak kesim iznini uzatma kararı veriliyor. O kararla Akbelen Ormanı katledildi ve eko-kırım suçu işlendi. Duruşmada bu iznin iptal edilmesini isteyeceğiz. Doğaya, geleceğe ne kadar saygı duyulduğu bu duruşmada belli olacak. Bu hukuksuzluğa karşı hep birlikte olmak gerekiyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.