Doğa MücadelesiEkolojiManşet

İkizdere’deki HES projesine AKP İl Başkanı da tepki gösterdi: Halka rağmen iş yapılamaz

0

Rize’de, yıllardır devam eden ve şehrin doğal dokusuna büyük zarar veren hidroelektrik santrali (HES) projesi çeşitli politik kitlelerden de yankı buldu. Kentin İkizdere ilçesine bağlı Dereköy mevkisinde yapılması planlanan HES projesine karşı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, parti teşkilatı ile birlikte bölgede basın açıklaması yaptı.

DHA‘nın aktardığına göre, Rize AKP İl Başkanı Ayar, 28 Kasım’da kentte yapılacak ‘Çevresel Değerlendirme’ toplantısının önemli olduğunu belirterek, “Bu alanlarda yapılacak HES projelerinin fayda maliyet analizlerine bakıldığında o günün şartlarına göre gerçekliliği ortadan kalkmıştır” diye konuştu.

Hikmet Ayar, “Neticede yola çıkılmış, süreci doğru yönetmek durumundayız. 28 Kasım bir çevresel değerlendirme toplantısı yapılacak. Halkın toplantıya katılımın, stratejik olarak gerektiğini biliyoruz. Birilerinin o toplantının yapılmaması yönünde yapacakları faaliyetlerine de müsaade etmeyelim. O toplantı yapılacak ki, o toplantıda olumsuzluklar kayda alınacak. Kayda alınmalar yargı sürecinde elimizi güçlendirecektir” diye ekledi.

‘Halka rağmen iş yapılamaz’

Bölgedeki halkın ve tüm paydaşların aynı fikirde olduğunu dile getiren Ayar, “Gelişen ve değişen şartlarda ‘biz zararın neresinde dönersek kardır’ misali, bu projenin yapılmamasını düşünüyoruz. Sadece AK Parti değil, bu bölgenin tamamı, diğer partileri yöneticileri de aynı düşünüyor. Çünkü halka rağmen iş yapılamaz. AK Parti’yi AK Parti yapan en büyük faktörlerden biri zaten budur. Halk ne diyorsa onu planlayan bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

Projenin, 12 kilometre bir tünel ve o tünelden çıkan tüm malzemelerin döküleceği alanların tamamını işgal ederek yok edeceğini aktaran Ayar, bunun turizm destinasyonu olması gereken alanların yok edilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Ayar, şöyle konuştu:

“Bütün bunlara baktığımız zaman halkın da talepleri bu yöndedir. Diğer siyasi partilerle de temasımız var. Onlar da halk da aynı düşüncede. O zaman ‘bu proje olmayacak’ diyoruz. Halkımız rahat olsun. Bunu istismar etmeye kalkanlara fırsat vermemesi gerektiğinin altını çiziyorum. Çünkü onların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Biz bağcıyı da dövdürmeyiz, üzümü de yeriz’ diyoruz.”

‣ İkizdere’de Reis’in HES telaşı: Nedir bu reislerden çektiğimiz?
‣ İkizdere’de Reis’in tehdidi sürüyor: Vatandaşlar dilekçe verecek
‣ İkizdere halkı: Limak başaramadı, Reis de başaramayacak

You may also like

Comments

Comments are closed.