Doğa MücadelesiManşetYerel

İkizdere’de dinamit patlatmaları altında ağaç nöbeti

0
Fotoğraflar: İkizdere direnişçileri.

Rize‘nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere‘de Cengiz İnşaat’ın yapımına başladığı “Cevizlik Taş Ocağı” için, orman içindeki dinamit patlatmaları sürerken, yöre halkı da “ağaç nöbeti”ne devam ediyor.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait Rize İyidere Lojistik Limanı projesinin, bu işe ait ihaleyi kazanan firmaları ile Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.  iş ortaklığı tarafından gerçekleştirileceği bildirilmiş; bunun için uygun yerin kendilerine bakanlık tarafından gösterildiği kaydedilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün de İkizdere’de gerçekleştirilen toplantıda ‘Rize İyidere Lojistik Limanı’ ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok” demişti.

Taş ocağına karşı günlerdir direnen yöre halkı ise, hak ihlallerini ve şirketin taş ocağı çalışmalarının durdurulması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi‘ne (CİMER) başvurma kararı almıştı. 

Vadide patlatmalar da sürüyor nöbet de..

Ormanlık alanda sürdürülen çalışmalar ve ağaç kıyımı yüzünden İşkencedere taşla doldu. Vadide ormanlık alanında sürdürülen kıyım ise sürüyor. İşkencedere Vadisi’ne üç km. uzaktaki, yine iktidara yakın Cevahir AŞ‘a ait bir diğer taş ocağında sürdürülen dinamit patlatmaları ve doğa kıyımını izleyen İkizdere halkı da ocağa karşı direnişini devam ettiriyor.

Vadide çalışma yapılan alanın çevresinde çadırlar kurarak nöbete başlayan köylüler, Türkiye’nin dört bir yanına yaptıkları destek çağrısını yineliyor: “Asla pes etmeyeceğiz, Bizi yalnız bırakmayın, yanımızda durun.!

You may also like

Comments

Comments are closed.