Editörün SeçtikleriManşetVideoYerelYeşil Gazete TV

İkizdere’de neler oluyor? (2): İkizdere direnişçileri Sibel Baş-Zeynep Baş: Sizi seviyoruz, yanımızda durun

0

Rize’nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yapılan direnişte kadınlar en önde yer almaya devam ediyor.

Yeşil Gazete’ye açıklamalarda bulunan İkizdere direnişçileri Zeynep Baş ve Sibel Baş, kadınların en önde olmalarının çok önemli olduğunu, ancak durumun zaten böyle olması gerektiğini ifade etti.

‘Kadınların önde olması gerekiyordu’

Zeynep Baş, İkizdere’de direnen kadınlarla ilgili, “Doğa daha çok kadınlara ait olduğu için, kadınların ön plana geçmeleri kadar doğal bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

Sibel Baş ise, direnişteki kadınlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Kadınların en önde olması çok önemli bir nokta. Ama zaten öyle olması gerekiyordu. O toprağı işleyen, ondan mahsul alan, o derelerden gelen suyla çocuklarını büyüten yine kadınlar.

Ön plana çıkmak gibi bir amaçları olmadan, sadece yaşam alanlarını korumaya çalışıyorlar. Bu güzel kadınların hatrı için lütfen herkes destek olsun.”

‘Yanımızda durun’

Zeynep Baş, herkesi İkizdere’deki direnişe davet ederek şu açıklamayı yaptı:

Tüm Türkiye’yi, doğaseverleri buraya bekliyoruz. Sizleri seviyoruz, lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin. Yanımızda durun.”

Sibel Baş ise, asla pes etmeyeceklerinin altını çizerek, “Herkesin desteğini bekliyoruz, destek verenlere çok çok teşekkür ediyoruz. Bu desteklerin hiçbirini unutmayacağız. Direnişimiz devam edecek, asla ve asla pes etmeyeceğiz” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.