Doğa MücadelesiManşetYerel

Ulaştırma Bakanlığı’na göre İkizdere’de halkın endişe edeceği bir şey yokmuş

0
Rize‘nin İkizdere ilçesinde taş ocağı projesine karşı yöre halkının direnişi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratı Yalçın Eyigün, “Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Eyigün, İkizdere’de gerçekleştirilen toplantıda ‘Rize İyidere Lojistik Limanı’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Projenin hem bölgedeki illerin ekonomisine hem de ülkedeki ticaret hacmine önemli katkılar sağlayacağını belirten Eyigün, “Projenin işletmeye açılması ile Rize’de liman faaliyetlerinde hizmet veren işletmelerde ilk etapta 1000 kişi doğrudan, 8 bin kişi de dolaylı istihdam edilecek” ifadesini kullandı.

Eyigün şunları söyledi:

“Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor.Rehabilitasyon çalışmalarında işletme yapılan alanda oluşturulan basamaklarda bitkisel toprak tabakası oluşturulacaktır. Bitkisel toprak tabakası üzerinde bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılacak ve mevcut doğal yaşamın geri kazanılması sağlanacaktır. Etkilenen her 10 ağaç için 100 ağaç dikilecektir” dedi.

İkizdere Vadisi’ndeki İşkencedere şimdiden sökülen ağaçlar ve taşlarla doldu.

Vadide yılın 312 günü dinamit patlatılacak

Cengiz İnşaat’ın bakanlığa sunduğu proje dosyasına göre taş ocağının yapımı için İşkencedere Vadisi, yılın 312 günü patlatılacak. 2.3 milyon kilogram amonyum nitrat, 72 bin 72 kilogram dinamit ve 144 bin 144 adet patlayıcı kapsülle vadide 231 delik açılacak. Dosyada çalışma süresi ayın 26 günü 24 saat olarak belirtilirken, ÇED alanı içinde kalan tarım arazilerinin kamulaştırma işlemlerinin de başlatıldığı bilgisi yer alıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.