ManşetDünya

İki yılın ardından 60 ülkeye kapılarını açan Yeni Zelanda’da aileler kavuştu

0
Fotoğraf: Jed Bradley / AP

Yeni Zelanda‘nın iki yıldrı uyguladığı pandemi kısıtlamalarını gevşetmesiyle, yasak uygulanan 60 ülkeden aşılı kişilerin girişine izin verilmeye başlandı.

Bugün, üç hafta önce izin verilen Avusturalyalıların ardından ABD, Kanada, İngiltere, Japonya ve çok sayıda Avrupa ülkesi de dahil 50’den fazla ülkeden gelenler Yeni Zelanda’ya giriş yaptı.

Sabah erken saatlerde varan uçaklardan inenlerin çoğu ülkesine geri dönen Yeni Zelandalılar oldu. Sınırların kapatıldığı Mart 2020’den bu yana ıssızlaşan Yeni Zelanda’nın uluslararası havaalanlarındaki varış terminallerindeki kavuşma anları fotoğraflandı.

Bu 60 ülkenin dışında diğer tüm uluslararası ziyaretçilerin de ekim ayından itibaren ülkeye girmesine izin verilmesi planlanıyor.

Ülkenin turizm bakanı Stuart Nash, “İnsanlar uzun zamandır birbirlerini görmüyorlar, bu görüntüler gözleri dolduruyor” dedi.

Fotoğraf: Jed Bradley / AP

Covid-19 pandemisinden önce, ülkeyi her yıl 3 milyondan fazla turist ziyaret ediyor, turizm ülkenin dış gelirinin yüzde 20’sini ve genel ekonominin yüzde 5’inden fazlasını oluşturuyordu.

Çok sıkı bir şekilde ululsararası girişleri kısıtlayan Yeni Zelanda’nın 5 milyonluk nüfusunun yüzde 80’inden fazlasının aşılı olması, kısıtlamaların kademeli olarak hafifletilmesini kolaylaştırdı.

İzin verilen ülkelerden tam aşılı ziyaretçiler, negatif bir Covid-19 testiyle artık Yeni Zelanda’ya girebiliyor. Varışta yaptıkları hızlı testin negatif çıkması halinde karantina veya izolasyon zorunluluğu da bulunmuyor.

Fotoğraf: Jed Bradley / AP

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.