ManşetTürkiye

İçişleri Bakanlığı, hizmet damgalı pasaport soruşturmasının kapsamını genişletti

0

İçişleri Bakanlığı, belediyeler tarafından kamu görevlisi olmayan kişilere gri pasaport olarak da bilinen  “hizmet damgalı pasaport” temin edilerek, yurt dışına gidebilmelerine yönelik 12 Mart’ta başlatılan soruşturmanın genişletildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili altı belediye hakkında da soruşturma başlatıldı.

‘Uygulama geçici olarak durduruldu’

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince ‘dans (folklor) gösterisi’, ‘kültür turu’, ‘gençlik programları’ adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca mülkiye müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımızca, belediyelere imkan sağlayan mevzuatın suistimalinin önlenmesi amacıyla tedbirleri arttırıcı yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mahalli idarelerce yurtdışına görevlendirilen kamu personeli olmayan kişilere ‘hizmet damgalı’ pasaport düzenlenmesi uygulaması geçici olarak durdurulmuştur.”

Soruşturma açılmıştı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ve bir dernek arasında düzenlenen protokol gereğince “çevre duyarlılığını geliştirme” konulu proje kapsamında, hizmet damgalı pasaport alarak yurt dışına giden bazı kişilerin daha sonra ülkeye dönmediği kaydedilmişti.

Konuyla ilgili 12 Mart’ta soruşturma açılmış, olayda sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle Vali Yardımcısı, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve iki kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.