Dünya

Hüsnü Mübarek bir kez daha hakim karşısında

0

Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek yeniden hâkim karşısına çıktı. Mübarek, rejimin sonunu getiren ayaklanmalar sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini verdiği ve yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla yargılanıyor.

Mahkeme salonuna gösterilerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatları alınmazken, savunma avukatlarının salona girmesine izin verilmesi güvenlik güçleri ile avukatlar arasında tartışmaya sebep oldu. Tartışmanın ardından davacıların avukatlarının ve bazı gazetecilerin mahkeme salonuna girmesine izin verildi.

Hüsnü Mübarek’in davası, 8 Haziran tarihine ertelendi. Duruşmada Mübarek’in yanı sıra iki oğlu, eski İçişleri Bakanı Habib El Adli ile 6 yardımcısı hazır bulunurken, firari sanık işadamı Hüseyin Salim gıyabında yargılandı.

Sanıklar, kendilerine yöneltilen, rejimin sonunu getiren ayaklanmalar sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermek ve yolsuzlukla ilgili ithamların tamamını reddetti.

Duruşmanın yapıldığı Polis Akademisi merkezi önünde Mübarek destekçileri ile gösterilerde öldürülenlerin akrabaları arasında arbede çıktı.

Mahkeme salonunda kafes arkasındaki bölümde, tekerlekli sandalyede oturan Mübarek’in üzerinde, mahkumların giydiği beyaz kıyafetin olduğu ve önceki duruşmalarda olduğu gibi siyah gözlük taktığı görüldü.

(Deutsche Welle Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.