ManşetTarım-GıdaTürkiye

Hükümlüler, 16 bin dönümlük alanda tarımsal faaliyete destek veriyor

0
Fotoğraf: DHA

Türkiye‘nin çeşitli yerlerinde bulunan 92 açık ceza infaz kurumundaki hükümlüler ve tutuklular, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesinde aldıkları eğitimlerle 16 bin dönümlük alandaki tarımsal faaliyetlere destek veriyor.

Hükümlü ve tutuklular, tahıl, yem ve süs bitkileri, baklagiller, meyve, sebze yetiştiriciliği ile seracılık alanlarında üretim yapıyor.

Sertifikalı çiftçi olunabiliyor

DHA‘da yer alan habere göre İşyurtları Kurumu, birçok alanda mesleki kurs ve eğitim veriyor. Aldıkları eğitimlerle sertifika sahibi olan hükümlüler ve tutuklular, İşyurtları bünyesindeki atölye ve tesislerde de çalışabiliyor.

Hükümlüler, iyi tarım uygulamaları, seracılık ve tarım ekipmanlarının kullanımı konularında eğitim ve kurs alarak “sertifikalı çiftçi” olabiliyor.

Toplam tarım alanı 35 bin 700 dönüm olan ceza infaz kurumlarında, 16 bin 500 dönüm ekilebilir alan bulunuyor. Bunun yanında, değişik birçok açık ceza infaz kurumunda toplam 133 dönüm alanda seracılık faaliyetleri yapılıyor. Böylece kurumların ihtiyacı olan ürünler yetiştirilirken, hükümlülerin meslek edinmeleri de sağlanıyor.

Toplam 2 milyon 988 bin 377 kilogram meyve üretimi

Türkiye genelindeki ceza infaz kurumları iş yurdu müdürlüklerinde elma, zeytin, karpuz, kavun, portakal, mandalina, limon, çilek, kiraz, muz, hurma, kivi gibi meyvelerin de aralarında bulunduğu toplam 2 milyon 988 bin 377 kilogram meyve üretiminin yapıldığı açıklandı.

Sebzecilik faaliyetleri kapsamında da açık tarla üretimi ve seralarda 3 milyon 608 bin 856 kilogram sebze üretildiği, bu ürünler arasında domates, salatalık, patates, soğan, biber, patlıcan, karnabahar, marul, ıspanak gibi sebzeler yer aldığı ve tahıl bulunduğu kaydedildi.

Baklagil üretiminde de geçen yıl 4 milyon 647 bin 192 kilogram mahsulün elde edildiği belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.