Hrant Dink Ödülü 15 Eylül’de sahiplerini buluyor

Ödüller, her yıl Hrant Dink’in doğum yıldönümü olan 15 Eylül günü, Uluslararası Hrant Dink Vakfı tarafından veriliyor. Bu senenin jüri üyeleri Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel John-Bendit, Rakel Dink, Irene Khan, Boris Navasardian, Baltasar Garzon Real ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi. Tören saat 20’de İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödüllere, her sene yurtiçinden ve yurtdışından birer kişiye veriliyor.

Bu yıl üçüncüsü verilecek ödüller 2009 yılında Alper Görmüş ve Almira Haas’a, 2010 yılında da Baltasar Garzon ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi’ne layık görülmüştü. 2011 için aday önerileri, 15 Ekim 2010 ile 15 Nisan 2011 tarihleri arasında kabul edilmişti.

(Yeşil Gazete, http://www.hrantdinkodulu.org)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün Dünya Bisiklet Günü: Temiz, basit, ucuz, doğayla barışık

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin çevre dostu ve sağlıklı ulaşım alternatifi olarak önemini vurgulayarak, bisiklet kültürünün gelişimine ve sürdürülebilir ulaşım altyapılarının önemine dikkat çekiyor.

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!

Elektrikli araçların işgali altındaki Adalar'a şimdi de İstanbul'da semtler arasında kullanılana benzeyen minibüsler getirildi. Adalılar, faytonların kaldırılmasının ardından ağır trafik keşmekeşi yaşayan yaşam alanlarının 'yürünebilir' olması taleplerini sürdürüyor.

AMİD’den ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ne yeni bir yaklaşım

Alternatif Medya ve İletişim Derneği’nin organize ettiği ‘İklim Krizi ile Mücadele için Hak Temelli Yaygın Eğitimi Geliştirme Projesi’, alanında uzman isimlerle öğretmenleri bir araya getirdi.

Yeni ‘Mutlu Gezegen Endeksi’nde Türkiye 91. sırada

Berlin'deki Hot or Cool Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Gezegen Endeksi sonuçları, yüksek tüketim seviyelerinin yüksek refah seviyeleri anlamına gelmediğini gösteriyor. Aşırı tüketim sadece gezegene zarar vermekle kalmıyor, insanların refahı için de faydasız.

Kanada’daki plastik kirliliği görüşmelerinden yine karar çıkmadı

Plastik kirliliğini sonlandırmak amacıyla küresel bir anlaşma üzerinde çalışmalar devam ederken, dördüncü tur müzakereler Kanada'da sona erdi.

EN ÇOK OKUNANLAR