EkolojiManşetUlaşımYaşam

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!

0

Faytonların kaldırılmasının ve atların adalardan uzaklaştırılmasının ardından Belediyenin toplu taşıma araçları ve kişisel elektrikli araçların işgaline uğrayan İstanbul‘un Prens Adaları‘nda şimdi de ‘minibüs taşımacılığı’ başladı.

Özellikle Büyükada‘da ruhsatsız, dolayısıyla “korsan” taksilerin “trafik terörü”nden yakınan Adalılar, bu sabah uyandıklarında ada sokaklarında gezen minibüs tipi toplu taşıma araçlarıyla karşılaştı.

İstanbul’da trafik sorununun en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen minibüslerin  toplu taşıma için kullanılmasının,  Adaların doğal ve kültürel habitatına uygun olmadığını, araç yoğunluğu ve bu araçların hız yapması nedeniyle, buna alışkın olmayan çok sayıda hayvanın yaşamını yitirdiğini ve sık sık Adalılarla taksiciler arasında tartışmalar yaşandığını anlatan Adalılar, Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi’nden bu araçları geri çekmesini istedi.

Adalar Sivil İnisiyatifi’nden minibüs tepkisi: ‘Yürünebilir Adalar istiyoruz’

Adalar Sivil İnisiyatifi, bu ayın başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT Genel Müdürlüğü‘nün Adalar için tasarladığı minibüs projesine karşı çıkarak Büyükada‘da basın açıklaması yapmış ve Adalar’ın “yürünebilir olması “taleplerini tekrar etmişti.

Ada halkı İBB ve Aselsan-Karsan işbirliği ile üretilen elektrikli minibüslerle ilgili bilgilendirilmediklerini ve İBB Çözüm Merkezi‘ne yaptıkları başvuruların yanıtsız kaldığını belirtmişti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.