TürkiyeManşet

Hrant Dink davasında son savunmalar ikinci gününde de devam etti

0

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada mütalaanın açıklanmasının ardından dün başlayan son savunmalar bugün beş sanığın daha savunmalarını yapmasıyla devam etti.

Dönemin İstanbul İstihbarat Şube müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi polis Tevfik Cantürk, Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler Ahmet Çetiner, Ahmet Faruk Aydoğdu ve Samsun jandarma görevlisi Birol Ustaoğlu son kez savunmalarını yaptı.

Maddi manevi acı çektiğini söyledi

Duruşmada ilk olarak Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Ahmet Faruk Aydoğdu, üç ardışık arama yoluyla örgüt üyeleriyle görüştüğü suçlamasına ilişkin savunma yaptı.

Diken‘den Canan Coşkun‘un haberine göre, Aydoğan, bu görüşmelerden birinin eski eşinin kardeşinden geldiğini, diğerinin emrindeki bir askerin görüşmesi olduğunu, öteki aramanın da bir büfeden geldiğini söyledi. Ahmet Faruk Aydoğdu, dört yıldır bu davada maddi ve manevi acı çektiğini söyledi.

Güler’in savunması

Aydoğan’dan sonra Ahmet İlhan Güler savunmasını yaptı. Güler’e ihmali davranışla kasten öldürme suçlamasından beraat kararı verilmesi talep edilirken, savcı ise Güler’in FETÖ‘ye mensup sanıklarca cinayet öncesi kasıtlı olarak yeterince bilgilendirilmediğini savundu.

Ahmet İlhan Güler’in savunmasındaki bazı ifadeler şöyle:

Savcılığın bulguları, itiraflar, yapılan eylem ve işlemlerin tespiti bu olayın kurgulandığını, gerçekleşmesine uygun oluşturmak için itina gösterdikleri ve istihbarat uygulamaları ve görevleri kapsamında buna engel olacak bir şey yapabilme ihtimaline engel olmak için bilgi sakladıkları ama diğer yandan başında bulunduğum makamı sorumlu göstermek için altyapı oluşturdukları açıktır. Bunları yazan savcılık, artık benim görevi ihmal suretiyle kötüye kullanmış olduğumu iddia edemez. İddia ederse çelişkiye düşer.

Çünkü savcılık bu örgütün, zaten görev kapsamında bir şey yapılması gereğini ortadan kaldıracak ortam oluşturduklarını tespit etmekte ve bu tespite göre örgüt elemanlarına suçlamalar yöneltmektedir. Dolayısıyla zaten bu derece profesyonel bir suç örgütünün, savcılığın mütalaadaki suçlamasını bir an için kullanırsak görevi ihmal suretiyle kötüye kullanma ihtimalime imkan vermeyecek şekilde hareket ettikleri açıktır. Benim bu şekilde suçlanmam, terör örgütü mensuplarına yöneltilen suçlamaları zayıflatır, ki bu da doğru olmaz.

Güler’den sonra Samsun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Ahmet Çetiner, Samsun jandarma görevlisi Birol Ustaoğlu ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi polis Tefik Cantürk son savunmalarını yaptı.

Savunmalara yarın da devam edilecek.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.