ManşetTürkiye

Hrant Dink davasında son savunmalar alınıyor

0

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada mütalaanın açıklanmasının ardından 114’üncü duruşma bugün görüldü. Bu hafta üç gün boyunca sürecek duruşmalarda sanıklar son savunmalarına başladı.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Atilla Güçlüoğlu, Rahmi Özer, Gazi Günay, Metehan Kadir Yıldırım, Ünsal Gürel ve Cevat Eser katıldı.

Tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve gazeteci Ercan Gün duruşmaya katılmak istemedi.

Dink’in ölümüyle ilgili aralarında Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de bulunduğu dördü tutuklu 76 sanık yargılanıyor.

Tutuksuz sanıkların savunması alındı

Üç gün sürecek davanın bugün görülen ilk duruşmasında savcının beraatlerini talep ettiği tutuksuz sanıkların savunması alındı. Dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu esas hakkındaki savunmasında, Samsun‘da Hrant Dink’in katili Ogün Samast‘ın Türk bayrağı ile görüntülerinin çekilmesi ve basına sızdırılmasıyla ilgili “Bayrakla fotoğraf çekilmesi konusunda bir talimatım olmadı. Sızdırılmasıyla ilgili bir suçum yoktur” diyerek beraat talep etti.

Savunmasını gerçekleştiren Rahmi esas hakkındaki mütalaasına katıldığını belirterek “Dava süresince maddi ve manevi çok fazla zarar gördüm. Herhangi bir suç işlemedim. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Sonrasında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Bölücü Faaliyetler unsur elemanı Metehan Kadir Yıldırım ile Ogün Samast ile 15 Kasım 2006’da telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Trabzon İl Merkez Jandarma Komutanlığı 3. Asayiş Tim Komutanı Ünsal Gürel dinlendi. Sanıklar beraatlerini talep etti.

Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler‘in de aralarında olduğu altı sanığın yarın dinlenmesine karar verildi ve duruşma ertelendi.

6-8 Ocak’ta da mahkeme devam edecek

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Mustafa Küçük, Önder Araz, Ali Poyraz, Ali Barış Sevindik ve Bekir Yokuş‘un 6 Ocak tarihinde dinlenmesine karar verdi.

Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ile sanıklar Ecevit Emir, Emre Cingöz, Ercan Demir, Ergün Yorulmaz, Gazi Günay ve Hacı Şefik Şimşek‘in ise 8 Ocak’ta savunmaları alınacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.