Hong Kong’ta polisle göstericiler arasında çatışma

Hong Kong’da şehir yönetim merkezi yakınlarındaki bir altgeçidi temizlemeye çalışan polis demokrasi yanlısı göstericilerle çatıştı. Çevik kuvvet giysileri giyen yüzlerce polis memuru protestocuları dağıtmak için biber gazı ve cop kullandı ve onlarca kişiyi tutukladı.

4 hong kong

Çatışmalar öncesi bir brifingde polis büyük bir cadde olan Lung Wo Caddesini trafiğe açmak zorunda olduklarını söyledi. Göstericiler iki haftadan fazla bir süredir Hong Kong’un bazı bölümlerini işgal ettiler.

Protestocular, öğrenciler ve Central Occupy adlı bir demokrasi yanlısı gruptan oluşuyor. Bölgenin lideri için bir sonraki oylamada tamamen özgür seçimlerin yapılmasını talep ediyorlar.

Hong Kong üzerinde kontrole sahip olan Çin, bölge sakinlerinin oy kullanabileceğini ama adayları kendilerinin seçeceğini söylüyor.

BBC’nin Hong Kong muhabiri Juliana Liu şiddetli çatışmaların demokrasi yanlısı protestoların başından beri nadir görüldüğünü belirtiyor.

(BBC Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR