Spor

“Homofobiyi futboldan silmeliyiz”

0

Queens Park Rangers ve İngiliz futbolunun haşarı çocuğu Joey Barton, “İngiliz futbolu eşcinselliğe karşı açık olmalı. 10 yıl içerisinde bu düzenin değişeceğine inanıyorum” dedi. Barton amcası ile ilgili sırları da anlattı.

Ailevi sırlarını basına anlatan Barton, amcasının eşcinsel olduğunu senelerce kendisinden ve babasından sakladığını, toplumun onu dışlayacağını düşündüğü için bunu açıklamadığını söyledi.

Homofobiye, İngiliz futbolundan başlayarak karşı çıkılabileceğini anlatan Barton, “Eğer biz örnek teşkil edersek, toplumumuzdan ve dünya futbolundan homofobiyi silebiliriz” ifadelerini kullandı.

Dün akşam BBC 3’te yayınlanan belgeselde İngiltere’deki “Gay Futbolcular”a dair konuşan Barton, “Onların nasıl hissettiğini tahmin edebiliyorum. Çünkü amcam da eşcinsel ve biz bunu uzun zamanlar bilmiyoruk” dedi.

“Amcam dışlanacağını düşünüyordu. Fakat biz onu, her şekilde seviyorduk, gay, biseksüel ya da heteroseksüel olması fark etmez” şeklinde konuşan Barton, “İlerleyen yıllarda belki 10 sene sonra herkesin buna açık olacağını düşünüyorum. Fakat mevcut durumumuzda teknik direktörler ve futbolcuların buna hazır olduğunu sanmıyorum. Eşcinsel olduğunu söyleyen bir futbolcuyu teknik direktörlerin ve futbolcuların rahatsız edeceğine eminim. Fakat bu da değişecek” dedi.

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.