KadınManşet

Hiranur Vakfı’nda çocuğa cinsel istismar davasına yayın yasağı ve kapalı duruşma kararı

0
hiranur

İsmailağa Cemaati‘ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel‘in altı yaşındaki kızını imam nikahıyla “evlendirmesi” ve çocuğun yıllarca cinsel istismara uğramasına ilişkin yıllar sonra açılan davada ilk duruşma bugün sabah 10.30’da görülmeye başlandı.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda, 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, davada ara kararını açıkladı. Davaya onlarca barodan ve kurum avukatlarından müdahillik talebi gelmişti. Ancak heyet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dışındaki tüm kurumların müdahillik taleplerini reddetti. Sanık avukatlarının taleplerinin ardından yayın yasağı ve kapalı duruşma kararı alındı.

Savcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haricinde diğer tüm kurumların davaya katılma talebinin reddedilmesini ve duruşmanın kapalı yapılması talebinin kabul edilmesini istedi. Mahkeme heyeti karar için ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan heyet, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda tüm katılma taleplerini reddetti.

‘Kapalı duruşma’ kararı alan heyet, davaya yayın yasağı getirdi. Kararın ardından duruşma salonu boşaltıldı.

‣Hiranur Vakfı’nda çocuğa cinsel istismar davasında ilk duruşma: Bu dava yüz binlerce kız çocuğunun çığlığı 

Duruşma öncesinde siyasi parti temsilcileri, çocuk ve kadın örgütleri adliye önünde açıklamalarda bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü, Sol Femisint Hareket, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve EMEP‘li kadınlar davanın takibi için adliye önüne geldi.

Sol Feminist Hareket adına yapılan açıklamayı okuyan Seda Balmumcu, şunları söyledi:

“Üzerimize çöreklenen tarikatlarınızı, bizi karanlığa mahkum etmeye çalışan kararlarınızı, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini tanımıyoruz. Cumhuriyet’in ilerici değerlerini ve laikliği tasfiye ederek kurduğunuz bu düzeni reddediyoruz. Kadınları, çocukları nefessiz bırakan tarikatlarınızla hesaplaşacağız. Halka ait kaynakların peşkeş çekilmesi ile bir saltanat kuran şeyhlerinizle hesaplaşacağız”

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.