GündemManşetMedya-İnternet

Kızıl Goncalar’a bir şikayet de Mil-Diyanet Sen’den: İslamiyet kırmızı çizgimizdir!

0
Kızıl Goncalar

Kızıl Goncalar dizisi, Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyeleri tarafından, İstanbul Zeytinburnu’ndaki Fox TV binası önünde protesto edildi.

18 Aralık 2023’te Fox TV’de yayınlanmaya başlayan dizi, daha önce de İsmailağa Cemaati tarafından başlatılan karalama kampanyası ile sosyal medyada protesto edilmişti. 24 Aralık’ta bir araya gelen Mil-Diyanet Sen üyesi çalışanlar, “İslamiyet kırmızı çizgimizdir”, “Kendine gel FOX TV” ve “Masum zihinleri bulandırma” yazan dövizlerle diziyi bir kez daha protesto etti.

Kızıl Goncalar

Başrolünde Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın oynadığı “Kızıl Goncalar” dizisi, seküler Atatürkçü bir karakter olan Levent ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem  karakterlerinin hikayesini işliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dizinin hastane sahnelerinin çekildiği Darülaceze Bakım Evi’ndeki çekim izninin iptal edildiğini duyurmuştu. Set çalışanları ise sosyal medya hesaplarından, çekimler için İstanbul Fatih’teki bazı mahallelere giremediklerini söylemişti.

İsmailağa Cemaati Kızıl Goncalar dizisini RTÜK’e şikayet etti

Kızıl Goncalar dizisinde ne olmuştu?

İsmailağa Cemaati ve muhafazakar çevreler, Kızıl Goncalar dizisinin içeriğini eleştirerek, kurgunun gerçeği yansıtmadığını iddia etmişti.

Cemaatin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, dini ve tasavvufi kavramların, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumların, hacı ve hoca gibi unvanların dizide aşağılayıcı bir şekilde kullanıldığı iddia edilerek, dizinin yayından kaldırılması çağrısı yapılmıştı.

Özellikle, Kuran kursunda geçen ve bir çocuğa fiziksel şiddet uygulanan bir sahne büyük tepki topladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise, dizinin incelenmeye alındığını duyurmuştu.

 

 

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.