Dünya

Hindistan’daki toplu tecavüzün baş şüphelisi intihar etti

0

Hindistan’da 23 yaşında genç bir kadının toplu tecavüze uğradığı otobüsün şoförü olan şüpheli, tutuklu bulunduğu hapishanede intihar etti.

Ölüm cezasına çarptırılması söz konusu olan şüphelinin kendisini üzerindeki elbiseleri kullanarak astığı açıklandı. Tecavüz sanığı olarak tutuklanan 6 şüpheliden birisi olan otobüs şoförü Ram Singh’in ailesi ise intiharın şüpheli olduğunu öne sürdü. AP’ye konuşan Singh’in avukatı, “Ne demek kendisini öldürdü. Müvekkilim hapishanede öldürülmüştür” şeklinde konuştu.

Tecavüz mağduru genç kadının annesi ise AFP’ye yaptığı açıklamada tek isteğinin kızı için adalet olduğunu belirtti. Genç kadının 20 yaşındaki erkek kardeşi ise otobüs şoförünün mahkeme sonucunda idama mahkum olacağını bildiğini, bu nedenle kendini öldürmek yoluna gitmiş olabileceğini kaydetti.

İntihar ettiği öne sürülen Singh, Yeni Delhi’deki Tihar hapishanesine cinayet, tecavüz ve insan kaçırma suçlamaları ile konulmuştu.

Psikoterapi öğrencisi olan genç kadın ve erkek arkadaşı 16 Aralık’ta sinemadan çıktıktan sonra evlerine gitmek üzere bindikleri otobüste şoför ve şoförün arkadaşları tarafından kaçırılmış, gen kadının erkek arkadaşı dövülerek otobüsten atılmış, altı kişinin tecavüzüne ve şiddetine maruz kalan genç kadın bir hafta sonra hayatını kaybetmişti.

(Deustche Welle, T24, Yeşil Gazete, AP, AFP)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.